SPORT

Zlatni dečko Partizana srušio Augzburg (VIDEO)

Crno-beli prvi put u istoriji ostvarili pobedu u Nemačkoj.

Navijači Partizana dočekali su i taj dan kada će njihovi ljubimci ostvariti pobedu u Nemačkoj.

Živković se raspucao

Fudbaleri srpskog šampiona u drugom kolu grupe L Lige Evrope savladali su Augzburg na "WWK Areni" sa 3:1 (1:0). Junak ovog trijumfa bio je zlatni dečko sa Novog Zelanda Andrija Živković koji je postigao dva pogotka za crno-bele. Mladi vezista je najpre u 31. minutu matirao golmana domaćih Hilca, da bi potom Korejanac u redovima Augzburga, Ži zatresao sopstvenu mrežu u devetom minutu nastavka. Samo četiri minute kasnije Bobadilja je postigao gol nade za nemački tim, da bi popularni Žile u 62. minutu odagnao sve nedoumice oko pitanja pobednika.

Lideri grupe L

Da baš ne bude sve idealno potrudio se levi bek Partizana Aleksandar Subić koji je bespotrebno zaradio dva žuta kartona i 20-tak minuta pre kraja zaradio isključenje ostavivši saigrače na cedilu. Ipak pobedi se u zube ne gleda, naročito ako se ima u vidu da je srpski tim posle ovog trijumfa izbio na čelo tabele grupe L s obzirom da je AZ Alkmar na svom terenu pobedio Atletik iz Bilbaa sa 2:1 (0:0).

Pobeda posle punih 50 godina

Inače, Partizanu je ovo bilo osmo zvanično gostovanje u Nemačkoj. Prvi put od svog osnivanja crno-beli su odmerili snagu sa Verderom 1965. u tadašnjem Kupu šampiona i tada su u Bremenu poraženi sa 1:0, mada su prošli dalje, što im nikada više nije pošlo za rukom. Od tada Partizan je redovno gubio od Nemaca i to od drezedenskog Dinama dva puta, zatim Kelna, Dinama iz Berlina, Borusije iz Mehengladbaha, Bajerna i Štutgarta.

BIRO/A. Anđelić


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Hrvatska naučnica pravi robote u Švedskoj (VIDEO)

FOTO-PRIČA: Gdje su danas Titovi potomci

Filip ukrotio "vučicu" (VIDEO)

;