SPORT

Zahvaljujući volji bez nogu trči maraton! (VIDEO)

Beloruskinja Tatjana Kvicko jača od hendikepa.

Sve se može kad se hoće.

Za to je dokaz i 24-godišnja Tatjana Kvicko, koja je, zbog černobilske nuklearne katastrofe, rođena sa nepotpuno formiranim ekstremitetima. Ipak, ova mlada devojka se zahvaljujući grupi za pomoć osobama u razvoju "Project Restoration" obrela u SAD, preciznije u Kanzas Sitiju, gde je započela potpuno novi život.

Tatjana je poželela da se posveti sportu.

JAČA OD NEVOLJA

- Uvek sam želela da trčim. Na početku nisam imala adekvatnu protetiku za trčanje, i kada bih god pokušala da trčim, moje proteze bi se slomile - kaže Tanja.

Ipak, zahvaljujući jednoj gospođi koju je srela u crkvi, ova devojka je saznala da na Floridi mođe da nabavi proteze uz kojih bi mogla da ostvari san.

 - Kada sam prvi put stavila nove proteze, mislila sam da letim - rekla je Tanja.

ISTRČALA POLUMARATON

Samo tri meseca kasnije ona je istčala trku na pet kilometara, a potom je uspela da završi i dva polumaratona. To međutim nije sve. Tanja je počela da se bavi i takmičarskim bodibildingom.

- Želja mi je da inspirišem sve ljude koji su slični meni i da im pokažem, da iako imate probelem sa invaliditetom, to ne znači da treba svoje telo da zapustite i da možete da uradite sve ono što mogu i ostali ljudi - poručila je hrabra Beloruskinja.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče 

Pakmen uživao u Dubaiju

Žurka koja obećava: Tropiko bend nastupa u Dubaiju! (VIDEO)

FOTO-PRIČA: Fasade od paprika zaštitni znak Donje Lokošnice

;