SPORT

Turnir u Dubaiju: Nole predao meč Lopezu

Peh sa okom bio je jedini razlog zbog kog je najbolji teniser na svetu morao da odustane od dalje borbe

Zbog problema sa okom najbolji teniser sveta Novak Đoković predao je četvrtfinalni meč ATP turnira u Dubaiju, i to pošto je Felisijano Lopez osvojio prvi set sa 6:3. Sportska borba koja je obećavala doživljaj za ljubitelje tenisa završena je prerano. Od početka meča primećivalo se da Nole "nije u svojoj koži": bio je dekoncentrisan i delovao je pomalo usporeno, pa je zatraženo mišljenje lekara. Nole je pokušao da nastavi meč, ali nije vredelo - problemi sa očima bili su jači od njegove želje da publici u Dubaiju priušti još jednu nezaboravnu tenisku predstavu za pamćenje.

- Imao sam problem sa okom. Imao sam ga još otkako sam stigao u Dubai. Počelo je sa infekcijom, a onda se desila i ozbiljna alergija. To je ono što je meni rečeno. Stanje se pogoršalo u ova dva dana, nažalost. Ovo je prvi put da mi se to dešava sa okom. Nisam imao sreće. Danas je bilo izuzetno osetljivo na svetlost, jednostavno mi se nije dalo. Stvarno sam tužan što sam turnir završio na ovakav način. Izvinjavam se, naravno... Izvinjavam se svima koji su došli da gledaju meč. Izvinjavam se i direktoru turnira i svima koji su došli da me bodre. Jako mi je žao što sam ovako završio sa nastupom ovde, ali ovo stanje me je primoralo - rekao je Novak.

Odgovorio je i na konstataciju novinara da je zbog peha sa okom danas prekinuo sjajan niz rezultatskih uspeha:

- Vidite, to mi nije trenutno na pameti. Prosto, voleo bih da ovaj problem sa okom utihne u narednih nekoliko dana. Mnogi važni događaji me čekaju. Tu je Dejvis kup, u mojoj zemlji, pa Indijan Vels, Majami i, svakako, sezona na terenima sa šljakom. Mislim, ja se fizički osećam dobro. I psihički. Ovo je, prosto, nešto za šta sam očekivao da će proći za nekoliko dana. Ali, nažalost, stanje se pogoršalo i sada sa tim moram da se nosim.

Na pitanje da li je imao problem samo sa jednim okom, Nole je odgovorio odrečno:

- Ne, u pitanju su oba. Počelo je na desnom, ono i jeste u gorem stanju, ali zahvaćena su oba. Turnirski doktor i nije mogao mnogo da uradi kada sam ga pozvao tokom prvog seta.

Kao pravi sportista, Đoković je poželeo uspeh Felisijanu Lopezu i čestitao mu na dosadašnjim partijama:

- Ne želim da se ništa oduzme od njegovog odličnog nastupa protiv mene. Ali, jednostavno mi ništa nije išlo. Znao sam da neće biti baš sjajno još jutros, a i očajan mi je bio trening. Da, trudio se jesam, i nadam se da će ljudi to prepoznati. Žao mi je što nisam izdržao do kraja, a Felicijano je pokazao odličnu igru i želim mu da tako nastavi.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Niko kao "Van Gogh": Rokeri brišu granice!

VIDEO DANA: Dubai iz vazduha

Novi rekord u Dubaiju: Tržni centar kao 154 fudbalska terena!


;