SPORT

TRIJUMF: Zlatni Nole ispisao novu istoriju svetskog tenisa!

Posle meča protiv Rodžera Federera u Sinsinatiju, najbolji srpski teniser svih vremena osvojio je deveti Masters turnir, što nije pošlo za rukom nikome na svetu

Usponi i padovi, trijumfi i porazi, izazovi i iskušenja... Na putu do ispisivanja najvažnije stranice u istoriji svetskog tenisa najbolji srpski teniser svih vremena Novak Đoković prošao je pakao, ali je na kraju uspeo!

Pokazao je Nole na turniru u Sinsinatiju da je svaki san moguće ostvariti ako imate dovoljno jaku želju podržanu talentom, upornošću, ogromnim radom, ali i zrncem sportske sreće...

Pobedom nad Švajcarcom Rodžerom Federerom sa 6:4, 6:4 Đoković je osvojio sve Masters trofeje koji postoje i osvojio Zlatni masters, što nikome pre njega nije pošlo za rukom.

Do 24. pobede u 46. međusobnom duelu sa Federerom, Nole je došao posle sat i 25 minuta igre. Da je bilo lako – nije, ali da je imao i te kako snažan motiv da nadigra velikog protivnika – u to uopšte ne bi trebalo sumnjati. Poslednji put, Đoković i Federer igrali su meč još u januaru 2016. godine; naš teniser je tada bio prvi na ATP listi, a Švajcarac protivnik kojeg nikako ne bi trebalo potcenjivati. Tome u prilog govore i rezultati dosadašnjih mečeva – do poslednjeg u Sinsinatiju Nole je bio u tesnom vođstvu sa 23:22.

- Ovo je specijalan momenat, prvi put stojim ovde sa pobedničkim trofejom - izjavio je Đoković. - Pet finala sam izgubio, većinu od ovog sjajnog čoveka (Rodžer Federer, prim. aut). Hvala ti što si me pustio da pobedim u Sinsinatiju, bio je ovo sjajan meč. Možda nisi igrao najbolje u ovom finalu, ali si veliki šampion i zaista je bilo divno igrati protiv tebe. Hvala porodici, ovoga puta nije bila uz mene, pošto me je gledala od kuće, ali sam osetio njihovu podršku. Zaista je sve bilo kao na rolerkosteru, neverovatno da sam se vratio na ovaj nivo posle povrede i operacije. Zahvalan sam i učesnicima, osećam se dobrodošlo svake godine, vredelo je vraćati se u Sinsinati i radujem se novom povratku.

Đoković je osvojio devet Masters turnira i postao prvi igrač u istoriji sa “Zlatnim mastersom”.

Čestitamo!

BIRO

Foto: Twitter


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Francuzi se otvorili: Otkriveno koliko LAKOST plaća Noleta

Apel: Pomozimo Petrinoj mami da pobedi tešku bolest (FOTO)

GASTARBAJTERSKE PRIČE: Zašto kanselujemo povratak u zavičaj


;