SPORT

Terzićeve dame kao furija do medalje

Najbolje odbojkašice Srbije osvojile bronzu na Evropskom prvenstvu u Holandiji.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Holandiji, pošto je u meču za treće mesto, igranom u Roterdamu pred 8.000 glčedalaca, savladala najbolju selekciju Turske sa 3:0 (25:19, 25:16, 25:18).

Za razliku od meča protiv Rusije, izabranice selektora Zorana Terzića ovog puta se nisu libile da pokažu ono što znaju i rezultat nije izostao. Brankica Mihajlović, Milena Rašić i Tijana Boškoviž su bombardovale polje Turkinja, blok je funkcionisao baš kao i servis, pa su srpske odbojkašice zabeležile čak šest asova. U poslednjem setu razigrala se i Tijana Malešević, pa je posle 75 minuta i servis greške Turkinja sve bilo rešeno. 

Ovo je za Srbiju četvrta medalja sa Evropskih prvenstava, druga bronzana. Naime, Jugoslavija je 1951. godine bila treća, 2007. godine druga, a najveći uspeh je postignut pre četiri godine u Beču kada su se Srpkinje popele na tron Evrope.

BIRO/A. Anđelić


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Deklasirali Dinamo, pa pravac Oktobarfest! (VIDEO)

Novi zakon o radu: Saznajte šta su vaša prava, a šta obaveze

10 stvari koje naučiš po preseljenju u inostranstvo

;