SPORT

Srpska poruka Albancima: Ko tebe kamenom, ti njega golovima

Fudbaleri Srbije odneli su pobedu nad Albanijom u Elbasanu - 2:0.

U neizvesnom i tvrdom meču srpski reprezentativci su u samom finišu uspeli da slome otpor Albanaca i slave sa 2:0 (0:0). Golove za "orlove" postigli su Aleksandar Kolarov u prvom i Adem Ljajić u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.

U prvom poluvremenu je Srbija imala veći posed lopte (55%), stvorila dve izgledne prilike, a u 38. minutu je postigla i gol. Ljajić je naime zatresao mrežu Albanaca, ali je italijanski sudija Nikola Ricoli pogodak poništio, jer je u toj akciji, Zoran Tošić načinio prekršaj nad golmanom domaćih, Etritom Berišom.

U drugom delu viđena je još zatvorenija utakmica, ali su u tom delu domaći imali dve izgledne prilike koje nisu iskoristili. I kao što to obično biva usledila je kazna. Ono što bi ipak moglo da zabrine selektora srpskog tima su povrede Branislava Ivanovića i Nemanje Matića koji su zbog toga morali da napuste igru pre vremena.

Ovom pobedom Srbija je uspela da se pomeri sa začelja tabele grupe I, dok će Albanci svoju šansu za odlazak na Euro 2016. vrebati u Jerevanu, gde će u poslednjem kolu gostovati Jermeniji i u slučaju pobede obezbediće vizu za kontinentalni šampionat u Francuskoj.

BIRO/A. Anđelić


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku. NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji. 


Preporučene priče

Humanitarni projekat šeika Muhameda

Ademi najuren iz makedonske repke zbog dopinga

Navijači u Čikagu ovacijama pozdravili Nikolu (VIDEO)

;