SPORT

Srpska magija na Evrobasketu

Najbolji košarkaši Srbije plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva u Francuskoj!

"Orlovi" su i u sedmom meču na ovom šampionatu ostvarili pobedu, ovog puta savladavši Češku sa 89:75 (21:21, 24:21, 22:21, 22:12) i tako došli na korak od overavanja vize za Olimpijske igre koje se naredne godine održavaju u Rio de Ženeiru.

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića na stadionu "Pjer Moroj" pred skoro 9.000 gledalaca, tri četvrtine su vodili tešku, rovovsku bitku sa nabrijanim Česima, a onda u poslednjih deset minuta pokazali zašto je Srbija zemlja košarke.

  

Teo oborio rekord

Pojačana je odbrana, Raduljica je zagospodario reketom, Bjelica, a potom i Bogdanović su izrešetali koš rivala i pitanje pobednika je bilo rešeno.

Teodosić je na ovom susretu postavio rekord po broju asistencija, pošto je čak 14 puta uposlio saigrače, košgeterski najraspoloženiji je bio Erceg koji je nanizao 20 koševa, dok je Bjelica ostvario dabl-dabl učinak sa 14 poena i deset skokova. Dvocifren košgeterski učinak u redovima Srbije, pored Ercega i Bjelice, imali su još Raduljica sa 16, Teodosić sa 12 i Marković sa 11 poena.

  

U petak za finale

Baš to je čini se i odlučilo utakmicu. Naime, selektor Đorđević je u četvrtfinalu ukazao šansu svim igračima, dok je njegov kolega sa klupe Češke mogao da se osloni na udarnu trojku Veseli-Satoranski-Šilb. Jesu u češkom timu svi osim Bartona ulazili u igru, ali ipak njihov učinak na parketu je bio zanemarljiv.

- Sad možemo da odahnemo. Ušli smo u polufinale. U hali je loš ambijent, ali najbitnije je da smo uspeli da pobedimo i stekli šansu da se borimo da direktno odemo u Rio. Imamo dovoljno igrača, a ovog puta je to bio Erceg - rekao je Nemanja Bjelica.

"Orlovima" je medalja na dohvat ruke, samo je treba ispružiti i u petak ubrati pobedu, nad Litvanijom koja je sinoć pobedila Italiju posle produžetaka sa 95:85 (21:20, 16:16, 23:23, 19:20, 16:6). Time bi srebro bilo obezbeđeno, ali i ono mnogo bitnije za nacionalni tim Srbije, bio bi ostvaren direktan plasman na Olimpijadu u Riju.

BIRO/A. Anđelić


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji. 


Preporučene priče

Foto-priča: Dubai opera - novi dragulj Emirata

Veselje na naš način: Proslavismo rođendan "Rolling Pin" RESTORANA! 

Magija Bliskog istoka: Istanbul u 4k rezoluciji


;