VIDEO BIRO

Magija Bliskog istoka: Istanbul u 4k rezoluciji

Ovaj snimak će vam zaustaviti dah!

Istanbul je jedini grad na svetu koji se nalazi na dva kontinenta, pa je susret različitih kultura neizbežan i predstavlja nezaboravno iskustvo.

Grad je smešten na Bosforskom moreuzu i nekadašnja je prestonica tri velika carstava - rimskog, vizantijskog i osmanskog.

                 

Ako se nađete u ovom gradu, evo nekoliko predloga šta možete da posetite:

1. Plavu džamiju - ovo je jedno od arhitektonskih i istorijskih svetskih čuda. Plava džamija ima zadivljujuć enterijer i dvorište sa nestvarnim pogledom na more.

2. Šetnja preko mosta Galata - ovaj most spaja obale Zlatnog roga, kao i dve različite kulture i civilizacije. Na ovom mostu imate veliki broj restorana za svačiji ukus i džep.

                     

Aja Sofija

                  

3. Posetite Aja Sofiju i Topkapi palatu - sam pogled na ove građevine oduzima dah. Pretvorene su u muzeje i čekaju da istražite prošlost. Neizostavna su destinacija ako posetite 16-milionski grad.

4. Pazarite u Kapali čaršiji i svratite na pićence na Taksim trgu - više od 4.000 radnji garantuje nezaboravan provod ako volite da idete u šoping. Tu možete pronaći sve, "od igle do lokomotive" - zlatni nakit, predmete od kože, svilu, garderobu,... Ne zaboravite da se cenjkate. Taksim trg je centar noćnog provoda ovog grada. Barovi i kafići, ili glamurozni noćni klubovi, izbor je na vama.

5. Pređite Bosforski most - ovaj čuveni most povezuje stari i novi Istanbul, kao i dva kontinenta, Evropu i Aziju. Ovo je jedini grad na svetu gde možete ovo da doživite.

                

Aleksandra Tanasković

              


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče:

Muzej pod vedrim nebom: Egipat kakav ne poznajete (FOTO)

Naš Biro vam menja život: Uvek ima nade!

Romantika na turski način: Medeni mjesec u šatoru (FOTO)