SPORT

Srbija hoće svetsko prvenstvo

Najbolji atletičari planete za pet godina mogli bi da se okupe u Beogradu.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović najavio je u četvrtak da će se Srbija kandidovati za domaćina Svetskog dvoranskog prvenstva 2020. godine.

Jevrosimović je to izjavio u Vršcu na Balkanskom atletskom kongresu, na kome je odlučeno da će Srbija sledeće godine biti domaćin Balkanskog šampionata u krosu i Balkanskog prvrenstva u juniorskoj konkurenciji.

Kongresu su prisustvovali predsednik Svetske atletske federacije (IAAF) lord Sebastijan Kou, potpredsednik te organizacije Sergej Bubka, predsednik Evropske atletske federacije Svein Arne Hansen i potpredsednik Dobromir Karamarinov. 

Generalni sekretar ASS Slobodan Branković izabran je za potpredsednika, a istu funkciju dobio je i generalni sekretar Atletskog saveza Turske Fahretin Jildit. 

- Imenovanje za potpredsednika je velika čast za srpsku atletiku i ovo je put kojim je naša atletika krenula pre par godina. Očekuju nas velike organizacije događaja i takmičenja - rekao je Branković. 

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče 

Košarkaši, biće bolje: Dirljiva poruka malog Andrije (VIDEO)

Eid – dani ljubavi, radosti i darivanja (FOTO)

Ana Dabović blista u Kaliforniji (VIDEO)

;