SPORT

Sportski heroj nacije u Abu Dabiju: Napred, Nole!

Poslednji petak u 2017. – dan kada se srpski teniski as vraća na teren

Najbolji srpski teniser svih vremena Novak Đoković već nekoliko dana je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde radi sa svojim trenerskim timom pred egzibicioni Mubadala turnir. Mediji u Zalivu s velikom pažnjom prate svaki Noletov korak, ne skrivajući simpatije prema našem asu i pružajući mu značajnu podršku da opet zablista na terenu u pustinji, gde je već nekoliko puta priredio pravi teniski praznik.

Posle povrede lakta, zbog koje je neko vreme morao da miruje, Nole se vraća u punom sjaju na terene u Abu Dabiju. Prvi meč na kom će se pojaviti zakazan je za petak, 29. decembra u 19 sati, a igraće protiv pobednika susreta između Rubleva i Batiste-Aguta.

Najavljujući učešće na 10. izdanju Mubadala turnira, Nole nije skrivao uzbuđenje:

- U Abu Dabiju je uvek čast igrati i ne mogu da dočekam da se ponovo vratim na teren. Ovaj turnir je za mene savršena prilika da počnem sa pripremama za Australijan Open.

U razgovoru za medije Đoković je bio surovo iskren:

Četiri i po meseca nisam uzeo reket u ruke, to je ogromna promena. To je bio težak period, ali nisam želeo da rizikujem, da pogoršam stanje. Iskoristio sam ovo vreme da pronađem nove načine kako da svoje telo oporavim, da nađem novi način igre, kao i da se pripremim psihički. Strpljenje je nešto što nedostaje teniserima. Jednostavno, naš posao od 1. januara do 20. novembra je - bam, bam, bam... Nemaš vremena da se smiriš, da budeš staložen, konstantno tražimo najbrža rešenja, najbrže udarce... Naučio sam lekciju, jer ne želim da dođem do tog stadijuma povrede ikada u karijeri, ali ovo je bila dobra lekcija za naučiti. Mislim da je ova povreda bila neophodno iskustvo, jer sam bio previše komforan i bez neke veće povrede u karijeri.

Posle Abu Dabija gde će igrati na Mubadala openu Nole odlazi u Katar, gde će od 2. do 7. januara pokušati da treći put u nizu osvoji turnir iz serije 250. Pre godinu dana u finalu je savladao Endija Mareja rezultatom 6:3, 5:7, 6:4. Đokoviću će Doha biti “generalna proba” za Australijan Open koji počinje 15. januara.

Nestrpljivo smo čekali da se sportski heroj nacije vrati na teren. Zato sada svim srcem navijamo da se ovo “jedvačekanje” završi onako kako nas je Nole i navikao – pobedom!

BIRO

Foto: Mubadalawtc


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

LJUDI KOJE VOLIMO: Životna misija Vanje Grbića (FOTO)

Heroji: Upoznajte Halah, prvu bokserku u Saudijskoj Arabiji

Istinita priča o ljubavi koja će vam ugrejati dušu


;