SPORT

Snima se film o Piksiju!

Inicijativa glumca Branislava Trifunovića urodila plodom.

Glumac Branislav Trifunović zajedno sa rediteljem Milošem Pušićem odlučio je da snimi dokumentarni film o petoj Zvezdinoj zvezdi, i legendarnom kapitenu jugoslovenske fudbalske reprezentacije, Draganu Stojkoviću Piksiju.

Prvi deo ovog dokumentarca već je već urađen u Piksijevom rodnom Nišu, u kome se govori o počecima legendarnog asa koji je ostavio dubok trag u srpskom, ali i balkanskom sportu.

- Na snimanju u Nišu najviše nas je zanimao razlog kako je mogao da se desi jedan takav fudbaler. Pričali smo sa ljudima koji su ga gledali prvi, radili sa njim, koji su ga pronašli, ali i kako su ga pronašli. On je počeo da trenira sa 14 godina, i to je nešto što nije normalno, jer fudbaleri obično prođu kroz sve selekcije, a on je samo dve godine kasnije počeo da igra za A tim – kaže Branislav Trifunović, a prenosi "Blic".

On dodaje da film treba da predstavi i onu nepoznatu Piksijevu stranu koju do sada nismo imali prilike da vidimo u dpmaćim i stranim medijima. Nakon prvog dela i Piksijevih početaka, uslediće priča iz Japana i sa ljudima koji su cenili srpsku fudbalsku legendu, a u Nagoji su u njegovu čast, po Stojkoviću čak dali i ime jednoj od ulica tog grada.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Jedan poziv menja sve: Kako smo Beograd zamenili Dubaijem

Vatreni u noćnom provodu u Beogradu

Top 4 lokacije u Emiratima za izlet

;