BIRO PRIČE

Top 4 lokacije u Emiratima za izlet

Želja vam je da se bar na kratko sklonite iz grada? Evo gde možete da “napunite baterije”...

              

Predstavljamo četiri najbolje lokacije za vašu avanturu:

   

1. Jabal Hafeet - Al Ain

             

Ovo je većini stanovnika omiljeno mesto za izlet. Pruža nezaboravnu, prelepu vožnju, kao i savršeno mesto za fotografisanje na samom vrhu. 

Kako stići tamo? 

Kada idete iz Dubaija, neophodno je da izađete na auto-put E66 Dubai-Al Ain. Posle sat i po vožnje samo pratite znake ka ovoj lokaciji kad uđete u grad. Posle 11,7 kilometara naći ćete se na vrhu planine sa neverovatnim pogledom preko Al Aina!

       

2. Oaza Liva - Abu Dabi 

                

Šta može biti dragocenije od vode usred pustinje? Ali, dolazak do ove oaze nije lak - nalazi se na najvećem pustinjskom prostoru na svetu. 

Kako stići tamo? 

Oko 300 kilometara od Abu Dabija vozeći putem E11, a 450 kilometara od Dubaija, vozićete kroz ogromna pustinjska područja dok ne stignete na odredište. Ako imate terenca 4x4 možete da istražujete i u brojne off-road puteve u ovom području, ali ne zaboravite - u pustinju uvek idite kao deo konvoja i sa celokupnom opremom.

           

3. Ostrvo Sir Bani Yas - Abu Dabi 

               

Evo još jednog skrivenog dragulja Abi Dabi obale. Tako je dobro skriven da vas putevi neće odvesti do cilja i moraćete da menjate prevoz, a poslednja etapa puta je trajekt. Ostrvo je dom različitih divljih životinja - one žive slobodno u prirodnom rezervatu. 

Kako stići tamo? 

Pratite put E11 u pravcu Tarifa. Posle izlaska 142 videćete znake koji vas vode ka ostrvu.

        

4. Hatta bazeni, Hata 

        

Nalaze se na manje od 90 minuta od Dubaija. Savršeno mesto za beg iz grada kad skoči temperatura i želite negde da se rashladite. Šta više - vožnja do ove lokacije je veoma lagana. Kada ste u Hati, možete da birate da li ćete da uživate u Hatta Fort hotelskim bazenima ili ćete direktno na prirodne Wadi bazene. Više o Hati pročitajte OVDE

Kako stići tamo? 

Držite se puta E44 Al Khail ka Hati i vozite samo pravo. Ne zaboravite svoje ID kartice, jer postoje kontrolni punktovi na putu.

                     

Uživajte u izletima i podelite sa nama vaše priče i fotografije. Rado ćemo objaviti. Naš e-mail je: redakcija@nasbiro.com 

            

A. Tanasković/souqalmal

               


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji. 


Preporučene priče:

Dubai: 20th Century Fox World tematski park

Emirati: Kako da postanete sponzor članovima porodice

Dubai Airshow 2015: Nebeski spektakl

;