SPORT

Sinsinati: Nole bez "zlatnog" mastersa

U finalu Mastersa u Sinsinatiju, Rodžer Federer je savladao Novaka Đokovića

                 

Novak Đoković nije uspeo, iz petog pokušaja, da osvoji titulu u Sinsinatiju. Jedina titula sa turnira masters serije koja nedostaje srpskom teniseru, izmakla je i ovaj put, pošto je od njega u finalu bio bolji Rodžer Federer sa 2:0 (7:6, 6:3).

Federer je bio mnogo bolji rival na terenu u prvom setu, što ilustruje i podatak da je na kraju imao 20 direktnih poena u odnosu na devet, koliko je imao srpski teniser.

Bilo je ovo Đokovićevo peto finale na turniru u američkoj državi Ohajo i peti poraz, pa je Sinsinati do daljeg ostao neosvojiv za srpskog tenisera.

Prvi teniser sveta nije uspeo da stigne do takozvanog "zlatnog" mastersa, pošto ni iz petog pokušaja nije osvojio titulu u Sinsinatiju, jedinu iz masters serije koja mu nedostaje. 

            

                

S druge strane, Federer je u Sinsinatiju trijumfovao čak sedmi put, osvojivši 24. titulu na mastersima, ukupno 87. ATP trofej u karijeri, od čega su 17 na grend slem turnirima. Švajcarac je zabeležio 21. pobedu nad Novakom u njihovom 41. međusobnom okršaju, a tim uspehom ponovo je preuzeo drugu poziciju na svetskoj rang-listi. 

Turnir je igran za ukupan nagradni fond od 4,45 miliona dolara.

                  

A. Tanasković/RTS

                         


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče:

ŽIVELI: Rakije i vina sa Balkana stigli u Emirate!

Novak Đoković u Vogu (FOTO)

Mala, ali najlepša: Flights in Montenegro

;