SPORT

Rolan Garos: Vratio se stari Nole! Lomi reket i pobeđuje!

U meču koji je trajao skoro četiri sata, najbolji srpski teniser savladao je Roberta Bautistu Aguta 3:1

Pobedom nad Špancem Bautistom Agutom, Novak Đoković prošao je u osminu finala Rolan Garosa. U gladijatorskom duelu koji je trajao skoro četiri sata publika je mogla da vidi odličnu igru, a Noletovi navijači ono što im njihov ljubimac odavno nije pokazao na terenu – žilavost, borbenost i želju da pobedi po svaku cenu!

Đoković je odlično počeo meč; osvojio je prvi set rezultatom 6:4, ali su u drugom setu nastali problemi. Uprkos tome što je Novak imao brejk prednosti, Bautista je osvojio taj deo igre u taj-brejku. Iznerviran, naš teniski as je slomio reket i naoružao se onom starom, prepoznatljivom energijom koja vodi do pobede.

U trećem setu Španac je imao prednost, vodio 5:3 i imao servis, ali je Nole napravio preokret i osvojio taj-brejk rezultatom 7:4.

U četvrtom setu lako je stigao do dva brejka prednosti, izgubio gem, ali je već u narednom još jednom oduzeo servis protivniku za plasman u osminu finala.

Novak će i u osmini finala igrati sa Špancem: njegov protivnik biće Fernando Verdasko sa kojim je igao 14 mečeva i dobio 10.

- Bio je odličan ambijent za igru – izjavio je Nole po  završetku meča sa Agutom. - Malo sam umoran, ali sam zadovoljan što sam dobio ovaj meč. Bautista je specijalista za ovu podlogu, igrao je uporno i strpljivo. Imao sam i ja strpljenja. Uslovi su bili teški, sunce, oblaci i na kraju kiša... Prvo moram da se malo posvetim porodici i deci, to je moj najbolji oporavak. Onda ću dobro da se odmorim i spremim za meč protiv Verdaska.

Rolan Garos se igra za ukupni nagradni fond od 39.197.000 evra.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Dubai letnja iznenađenja: Stiže sezona popusta!

Veličanstveno: Lepote Crne Gore snimljene dronom (VIDEO)

Oman: Otvoren novi terminal na aerodromu u Muskatu (FOTO)


;