INFO BIRO

Oman: Otvoren novi terminal na aerodromu u Muskatu (FOTO)

Jačanje turizma – jedan od strateških ciljeva sultanata

Na Međunarodnom aerodromu u Muskatu otvoren je nov putnički terminal u kom se nalaze brojni sadržaji – 96 šaltera za čekiranje, 6.000 kvadrata prodajnog prostora, 8.000 parking mesta i hotel sa 90 soba.

Avio-kompanija “Oman Air” bila je tesno povezana sa realizacijom ovog projekta koji će joj, veruje, omogućiti plan širenja putne mreže u naredne četiri godine. Naime, u planu je da do 2022. godine nacionalni avio-prevoznik sultanata Oman saobraća na 60 destinacija sa flotom od 66 aviona.

  

  

Novi stilski premium salon na novom aerodromskom terminalu nudi klijentima koji koriste usluge prve i biznis klase “Oman Aira” jedinstvenu priliku za odmor između dva leta. U salonu se nalaze restorani, barovi, sobe za prtljag, prostorije za zabavu, poslovni centar, prostorije za molitvu, menjačnice, soba za pušače i velnes centar.

Gosti koji putuju prvom klasom “Oman Aira” imaju na raspolaganju prostor od 430 kvadrata, namenjen za 100 ljudi koji mogu da koriste usluge ličnog kuvara, limuzine od salona do aviona i prostorije za opuštanje. Za one koji putuju biznis klasom predviđen je prostor od 2.330 kvadrata ukupnog kapaciteta 516 ljudi.

Ovog proleća, za manje od mesec dana Ministarstvo turizma Omana izdalo je oko 46.000 elektronskih viza, što predstavlja svojevrsni rekord, ali i ohrabrujuću najavu da će u budućnosti Oman posećivati sve veći broj stranaca. U sklopu jačanja turističkog sektora, što je strateški plan sultanata, do kraja godine u Omanu će biti otvoreno sedam novih hotela sa 1.850 soba.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Lideri Bliskog istoka na listi 75 najmoćnijih na planeti

Pismo iz inostranstva: Konačni obračun sa nostalgijom

Kuvajt: Prekršaj zbog kog ćete odmah ostati bez 1.000 dolara