INFO BIRO

Kuvajt: Prekršaj zbog kog ćete odmah ostati bez 1.000 dolara

Nije šala!

Stanovnici Kuvajta koji imaju običaj da na balkonu prostru veš, rizikuju da svaki put kad to učine plate kaznu u visini od 1.000 dolara. Iako je ovaj zakon na snazi već deset godina, nova kampanja u tamošnjim medijima kojom se podseća na ovo pravilo izazvala je burne reakcije.

Prostiranje veša na balkonu nije prihvatljivo ni u Bahreinu. U ovoj zalivskoj zemlji od 2017. godine na snazi je ista zabrana koja je doneta posle žalbi pojedinih građana da su se nelagodno osećali dok su prolazili ispod balkona na kojima su se sušili “provokativna garderoba” i donji veš. I u Ujedinjenim Arapskim Emiratima sušenje veša na terasi košta, i to od 500 do 1.500 AED. Zbog narušavanja izgleda grada, u Šarži je  2015. godine napisano čak 9.400 kazni.

Kao i u većini bliskoistočnih zemalja, i u Kuvajtu se prekršajne kazne ne dobijaju samo zbog sušenja veša na balkonu. U želji da očuvaju životnu sredinu, Kuvajćani su usvojili zakon po kom je bacanje đubreta van kante prekršaj koji košta čitavo bogatstvo. Naime, prošlog leta jedan Kuvajćanin nemarno je bacio praznu limenku kada je polazio kući sa plaže. Policajac koji mu je prišao upozorio ga je da ili odmah uzme limenku i baci je u kantu za smeće ili će mu napisati kaznu u visini od 33.300 dolara! Nije teško pogoditi koju opciju je nemarni gost plaže odabrao...

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

FOTO-PRIČA: Običaji povodom svetog meseca Ramazana

Od pustinje do metropole: Dubai od 1960. do 2021. (VIDEO)

Spremite se: Bliski istok će vas ostaviti bez daha! (FOTO)