SPORT

RAFA, SPREMI SE: Nole u finalu Australijan Opena! (VIDEO)

Svetski broj jedan ubedljivo je savladao Francuza Luku Puja 6:0, 6:2, 6:2 i u nedelju čeka Rafaela Nadala u finalu

Najbolji svetski teniser Novak Đoković zabeležio je još jednu pobedu na Australijan Openu. U meču koji je trajao 85 minuta pobedio je senzaciju ovogodišnjeg takmičenja u Australiji, Luku Puja iz Francuske i izborio plasman u finale u kom će se boriti protiv starog znanca Rafaela Nadala.

Već u prvom setu Đoković je pokazao ko je gladijator na terenu, osvojivši set bez izgubljenog gema – 6:0. Francuz je osvojio prvi gem u drugom setu, ali je Đoković ubrzo došao do brejka, a potom je još jednom oduzeo servis protivniku i osvojio set rezultatom 6:2. I u trećem setu Puj je osvojio prvi gem, ali je Novak napravio brejk i poveo sa 3:1, a potom bez izgubljenog poena potvrdio brejk i dominantno priveo meč kraju.

A onda je usledilo slavlje na terenu Rod Lejver arene! 

  

- Protiv Puja sam odigrao jedan od najboljih mečeva ovde u Australiji – izjavio je Novak po završetku meča. -  Sve je funkcionisalo kako sam želeo. Teško je bilo Luki, ali je imao fantastične partije na ovom turniru. Što se mene tiče, ovo je možda bio i moj najbolji nastup u polufinalima. Luka je kvalitetan teniser, toliko dugo je među najboljima. Odigrao je nekoliko perfektvnih mečeva u ranijim fazama turnira. Nema nikakve sumnje da je sve bolji, s obzirom da se radi o njegovom prvom polufinalu, potrebni su mu ovakvi nastupi. 

Najavljujući borbu u finalu protiv Nadala, Đoković je rekao:

- Biće drugačije nego 2012, sada su nova pravila za pet set. Igrali smo skoro šest sati i to je bilo jedno od najvećih iskustava za mene. Nadam se da će biti isti ishod.

BIRO

Foto: Twitter


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Francuzi se otvorili: Otkriveno koliko LAKOST plaća Noleta

TOP 10 lokacija za iznajmljivanje stana u Dubaiju (FOTO)

Umetnici iz ex-Yu na slikarskoj koloniji u Abu Dabiju (FOTO)


;