SPORT

Pobeda u Majamiju: Nole piše istoriju (VIDEO)

Novak Đoković je savladao Japanca Keija Nišikorija u finalu turnira u Majamiju - 6:3, 6:3.

Novak Đoković postao je prvi igrač u istoriji sa 28 Masters trofeja, pošto je u finalu turnira u Majamiju pobedio Japanca Keija Nišikorija u dva seta, 6:3, 6:3.

      

                     

Najboljem teniseru sveta ovo je šesta titula na Mastersu u Majamiju, a treća uzastopna, pa je tako Đoković izjednačio rekord legendarnog američkog tenisera Andrea Agasija, koji je ovaj turnir osvajao u nizu od 2001. do 2003. godine. Prethodno je Agasi osvajao trofeje 1990, 1995. i 1996. godine.

Đoković je postao i prvi teniser u istoriji koji je četiri puta u istoj kalendarskoj godini osvojio Masters turnire u Indijan Velsu i Majamiju.

Đoković je do sedme pobede nad Nišikorijem u njihovom devetom međusobnom duelu došao posle sat i 26 minuta igre.

Prvi set finalnog meča na masteru u Majamiju obeležili su brejkovi, čak pet, i prilično veliki broj neiznuđenih grešaka u samo devet gemova. Đoković je napravio osam grešaka, a Japanac je zabeležio pet više.

Nišikori, šesti teniser na ATP rang listi, veoma dobro, agresivno i koncentrisano je počeo duel, pa je već u prvom gemu stigao do brejka.

            

                 

Srpski teniser je već u narednom gemu uzvratio oduzimanjem servisa, a potom je bez izgubljenog poena stigao do prednosti od 2:1.

Usledio je prilično siguran servis gem Japanca za 2:2, a onda je Đoković još jednom bez izgubljenog poena došao do prednosti od 3:2.

Đoković je posle velike borbe u narednom gemu, odnosno velikog broja neiznuđenih grešaka, stekao prednost brejka, međutim, usledio je blagi pad u igri, pa je Nišikori uz dosta sreće stigao do "ribrejka" i smanjio rezultat na 4:3.

U narednom gemu obojica tenisera su nastavili sa greškama, ali je ipak Japanac u ključnim trenucima više grešio, što je Đoković iskoristio i novim brejkom došao na gem od prvog seta. Sigurnim servis gemom srpski teniser je lako došao do 1:0 posle 35 minuta igre.

Đoković je mnogo bolje počeo drugi set, a veoma brzo je poveo sa 2:0. Bio je i blizu novog brejka i vođstva od 3:0, ali je Nišikori uspeo da ga zaustavi u naletu, te smanji na 2:1.

Prvi teniser sveta je bez većih problema osvajao svoje servis gemove do kraja susreta, a u sedmom gemu drugog seta imao je i brejk loptu za 5:2, ali je nije iskoristio. I pored toga Đoković je lako meč priveo kraju, a pritom je i u devetom gemu uspeo da oduzme servis Nišikoriju.

Osvajajnjem titule u Majamiju, Đoković je postao i teniser koji je zaradio najviše novca od nagrada na turnirima. On je do sada u karijeri osvojio 98.199.548 dolara, što je za oko 300.000 više od Švajcarca Rodžera Federera.

Đoković će u ponedeljak, kada bude objavljena nova ATP lista, postaviti, zamislite, još jedan rekord. Postaće prvi igrač koji će imati duplo više od drugoplasiranog. Đoković će na prvom mestu imati 16.540, a Britanac Endi Mari 7.815.

                          

BIRO

                            


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče:

Fotke koje su zadivile svet: Beograd iz bajke

Abu Dabi: Grand Sheikh Zayed Mosque (FOTO)

Priča uspešne Srpkinje u Emiratima: Ne odustajte – nikada!

;