SPORT

Pismo Miloša Teodosića koje će vam vratiti veru u sebe

Ako mislite da u životu niste mnogo postigli, ako se stalno preispitujete da li ste na pravom putu, uradite ono što je uradio naš košarkaški reprezentativac

Blistavi sportski uspesi, planetarna slava, poeni za pamćenje... Tako svima nama izgleda karijera Miloša Teodosića.

Krenuo je iz Valjeva, a stigao... Znamo dokle!

Šta bi planetarno popularan plejmejker poručio sebi kao desetogodišnjaku? Teo je odgovorio na FIBA izazov i napisao pismo u kom je rezimirao svoje dosadašnje uspehe, uspone i padove. Pismo prenosimo u celosti.

„Ćao Miloše!

Imaš deset godina sada i niko te još ne zove Teo. Treniraš u Valjevu sa bratom i sanjaš da otputuješ negde. Možda da jednog dana odeš u Beograd i zaigraš za bilo koji tim, da budeš deo veće sportske organizacije.

Ti si običan momak kao i svi tvoji drugovi – nisi zao, ali si pomalo prkosan i nestašan. Provodiš većinu vremena na ulici igrajući se sa drugovima i srećan si zbog svog rasporeda: namanje osam sati na ulici, osam sati u školi i dva sata u krevetu. Sada možeš samo da sanjaš o medaljama i gledaš utakmice reprezentacije Jugoslavije sa zvezdama poput Bodiroge, Đorđevića, Divca, Danilovića...

Siguran sam da je nemoguće da ostvariš njihove uspehe, pa čak i da razmišljaš o tome. Ti ciljevi deluju predaleko i previsoko da bi ih dohvatio. Ali ti si, Miloše, sada u Valjevu.

Tako da, dozvoli mi da se predstavim. Ja sam Miloš Teodosić ili kako me većina saigrača zove – Teo. Imam 29 godina i reći ću ti koliko će poseban i spektakularan tvoj život biti.

Tvoja porodica biće ti najveća podrška u životu, slušaj savete koje će ti dati i potpuno im veruj. I to ne samo ono što se tiče košarke, već i sve drugo. Nikada nećeš postati „ja“ bez porodice.

Reci mnogo puta „hvala“ svom sadašnjem treneru, jer te uči kako da voliš ovu igru. Ne tera te da prolaziš kroz naporne vežbe ili zapamtiš veliki broj kombinacija. Zapamti sve njegove priče, jer ti govori kako da zavoliš košarku. Ta ljubav je večna. Nikada ne preskači školu, moraš da dobiješ dobre ocene ili ti trener neće dozvoliti da dođeš na trening.

Za devet godina bićeš apsolutno siguran da je košarka tvoj život, zauvek. Naredne godine, već ćeš igrati u Grčkoj – biće to tvoj prvi veliki profesionalni iskorak – Olimpijakos Pirej. Te 2010. godine FIBA će te proglasiti najboljim košarkašem Evrope. To će biti pomalo ludo, jer ćeš imati samo 23 godine, ali veruj mi da je zaista tako.

Napustićeš Grčku i preseliti se u Rusiju, gde ćeš imati lične uspone i padove. Velike uspone i bolne padove. Borićeš se sa brojnim konkurentima, ali najvažnije – borićeš se protiv svog karaktera. Biće teško, ali će ti pomoći da postneš čvršći, biće ti potrebno četiri godine da razumeš svaku grešku koju si napravio i uspećeš u Moskvi.

Ali nagrada za tvoj naporan rad biće nemerljiva – bićeš zvezda nacionalnog tima Srbije i predvoditi ekipu do istorijskog srebra na Svetskom prvenstvu i potom Olimpijskim igrama.

Konačno ćeš osvojiti Evroligu sa CSKA. I svaka osoba u Valjevu će te smatrati legendom.

Ako ne uspeš, veruj mi – OK je. Nastavi, radi naporno. Videćeš!“

Zapratite FB page Miloša Teodosića – kliknite OVDE

Vratite se i vi u vreme kada ste imali samo 10 godina i, poput Tea, napišite pismo sebi – rezimirajte tokom praznika koliko ste uspeli da ostvarite svoje snove, a onda, u Novoj 2017. puni entuzijazma krenite u ostvarivanje novih planova i želja!

Srećno!

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Legende koje odolevaju vremenu: Beli most u "srpskoj Veroni"

Lično iskustvo: Emirati - mmoja druga kuća (VIDEO)

Želite život bez stresa? Ova zemlja je kao stvorena za vas!


;