SPORT

"Orlovi" prinudno aterirali (VIDEO)

Košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Eurobasketa.

Nabrijani Litvanci, diskutabilne sudijske odluke i nedostatak koncentracije izabranika selektora Aleksandra Đorđevića u pojedinim trenucima, odlučili su pobednika drugog polufinala Evropskog prvenstva. Litvanija je pobedila Srbiju sa 67:64 (22:17, 13:17, 13:9, 19:21).

Sudijske greške na štetu Srba

Da je bilo nepravde, bilo je. U par navrata sudijska trojka je na očigled svih oštetila srpsku reprezentaciju, poput nepriznaatog čistog koša Markoviću u prvom poluvremenu ili dosuđenog faula Teodosiću u finišu susreta bez ikakvog kontakta, ali se mora priznati da ni "orlovi" ovog puta nisu visoko leteli.

Nije na dobro slutilo od samog početka. Na isteku trećeg minuta Litvanci su košem izuzetno raspoloženog Valinčijunasa došli do prvog vođstva, koje nisu ispuštali do kraja poluvremena. U pojedinim momentima prednost vicešampiona Starog kontinenta je bila i dvocifrena, ali u finišu druge deonice "orlovi" su napravili seriju od 9:0 i otišli na veliki odmor sa samo pola koša deficita.

Za bronzu sa domaćinom

Ipak, odmor nije doneo nikakve promene. Ono što je najviše nedostajalo pulenima Saše Đorđevića bila je koncentracija. Učinilo se da će Srbija, ipak na kraju stići do produžetka kada je Teodosić maestralnim šutem pogodio trojku. Pet sekundi do kraja je ostalo Litvanci su vodili 66:64. Bjelica je bio u prodoru, šutirao pod kontaktom, a arbitri su dosudili ličnu u napadu i tu je bio kraj. 

Đorđević: Litvanci bolje odigrali od nas

Srpskim košarkašima sada ostaje da u nedelju (14 sati po srednjeevropskom vremenu) u sudaru sa domaćinom, Francuskom, pokušaju da se domognu bronze, dok će u meču za zlato igrati Litvanija i Španija.

- Litvanci su u velikom ritmu odigrali ceo susret i u odbrani i u napadu. Na nama je da zaboravimo meč, da se okrenemo Francuskoj i da odigramo najbolje što možemo, da probamo da uzmemo medalju koja je san svih nas. Bronza bi na ovom takmičenju bila dobar rezultat. Ostaje žal za nekim poslednjim loptama, vraćali smo se dva-tri puta i imali veliku želju, ali su Litvanci najveći deo vodili i bolje odigrali od nas. Tražimo tu medalju u sledećoj utakmici - poručio je selektor "orlova" Saša Đorđević.

BIRO/A. ANĐELIĆ


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Eid – dani ljubavi, radosti i darivanja (FOTO)

Nole ponovo kralj Njujorka

10 stvari koje naučiš po preseljenju u inostranstvo

;