SPORT

NOVO ČUDO BELOG SPORTA: Olgi Danilović prva VTA titula!

Srpska teniserka Olga Danilović briljirala je na turniru u Moskvi

Mlada Olga Danilović (17) doživotno će pamtiti poslednju nedelju jula 2018. godine. Na turniru u Moskvi Olga je osvojila prvu VTA titulu u karijeri pošto je u neizvesnom finalu pobedila rusku teniserku Anastasiju Potapovu sa 2:1 u setovima (7:5, 6:7, 6:4).

Na samom početku lavovske borbe nije imala sreće. Potapova je imala prednost od 3:0, ali se Danilovićeva rezultatski vratila i uspela da prvi set privede kraju u svoju korist. Već u drugom setu činilo se da će srpska teniserka “počistiti” domaću takmičarku, međutim posle brejka izgubila je i gem i set. U dramatičnom trećem setu do poslednjeg poena nije se znalo kakav će biti finalni rezultat. Danilovićeva je povela sa 2:0, ali je Potapova ubrzo preokrenula na 3:2 i imala svoj servis. Posle tri uzastopna brejka Potapova je vodila sa 4:3, ali je srpska teniserka uspela da osvoji brejk, potvrdi ga servis gemom i finišira pobedu iskorišćavanjem druge meč lopte na servis protivnice.

Osvajanjem prvog VTA trofeja, Olga Danilović će zabeležiti veliki skok na VTA listi. Interesantno je da je postala je prva teniserka rođena u 21. veku koja je uspela da osvoji VTA trofej.

BIRO

Foto: Twitter/WTA


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Francuzi se otvorili: Otkriveno koliko LAKOST plaća Noleta

Novi rekord u Dubaiju: Najveća slagalica na svetu (FOTO)

Najlepši pozdrav iz Srbije (VIDEO)

;