SPORT

Noletova magija protiv Nadala (VIDEO)

Đoković prepustio samo četiri gema Špancu u finalu Pekinga.

Novak Đoković je, šesti put u karijeri, a četvrti put uzastopno šampion Pekinga.

Najbolji teniser planete u finalu turnira u kineskoj prestonici je savladao večitog rivala Rafaela Nadala, ubedljivo sa 6:2, 6:2.

Rafa tražio medicinsku pomoć

Nije Španac uopšte bio tako loš, ali protiv Novaka se u Pekingu ove godine, očigledno više nije moglo. Naime, srpski teniser je na ovom turniru, u pet odigranih mečeva, rivalima prepustio samo 18 gemova. 

Trudio se Rafa, gledao da se što bolje suprotstavi, ali nije mogao da stigne sjajne Đokovićeve vinere. U trećem gemu drugog seta Nadal je zbog problema sa desnim stopalom zatražio medicinsku pomoć, ali povreda se nije odrazila na njegovu igru, čak šta više posle medicinskog tajm-auta je prvi uzeo poen. 

Ipak, Đoković je nastavio da bombarduje rivala, uzeo jedan, pa drugi brejk i na kraju efektno, asom okončao meč.

Nole: Peking je moje srećno mesto

- Ovo je definitivno najuspešniji turnir za mene. Peking je, izgleda, moje srećno mesto. Odigrao sam odličan meč, uostalom kao i ceo turnir. I Rafa je bio sjajan u finalu i nadam se da mu je stopalo u redu i da će naredne nedelje nastupiti na ATP turu - izjavio je Novak, koji se u uvodu svog pobedničkog govora publici obratio na kineskom, što je dočekano ovacijama.

Ovo je inače bio 45. međusobni duel Đokovića i Nadala, a Nole je ovim trijumfom smanjio prednost Španca koji sada vodi sa 23:22 u pobedama.

BIRO/A. Anđelić


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Jugonostalgija: Da li i vama nedostaje SFRJ? (VIDEO)

Crna Gora: Edin (4) piše, čita i govori engleski (VIDEO)

Srpska poruka Albancima: Ko tebe kamenom, ti njega golovima

;