SPORT

Noletov pohod na Madrid okončan prvom POBEDOM!

Ako je suditi po današnjem meču, izgleda da se Đoković vraća u staru formu...

Posle kiše uvek dođe sunce!

Potvrdio je to najbolji srpski teniser svih vremena Novak Đoković koji je u dvosatnom meču pobedio Japanca Keija Nišikorija i plasirao se u drugo kolo Mastersa u Madridu rezutatom 2:0 (7:5, 6:4).

Na turniru Masters 1000 serije u Parizu žreb je bio nemilosrdan i prema Đokoviću, ali, ruku na srce, i prema Nišikoriju. Nekada prvi, odnosno četvrti teniser sveta navikli su da igraju međusobno kada je ulog daleko veći od plasmana u drugo kolo. Međutim, sada zauzimaju 12, odnosno 20. mesto na ATP listi, i obojica su pretrpeli povrede zbog kojih su odsustvovali sa terena.

Meč protiv Nišikorija za vatrene Noletove pristalice bio je signal da se njihov sportski idol vraća u staru formu. Već po trajanju uvodnog gema pretpostavilo se da prvi set neće brzo biti okončan - odigrano je 16 poena, Novak je spasio dve brejk lopte i poveo sa 1:0. U petom gemu Nišikori je iskoristio prvu od tri vezane prilike da Novaku oduzme servis i tako je došao do prvog brejka u duelu, ali ipak nije uspeo da potvrdi ovu prednost, pa je Nole izjednačio rezultat na 3:3. Odličnom igrom u dvanaestom gemu na servis protivnika Novak je posle 66 minuta došao do 7:5.

Do kraja drugog seta ni Đoković ni Nišikori nisu popuštali. U poslednjem gemu Nole je pritisnuo početni udarac protivnika, došao do brejka i toliko željene pobede.

U nastavku takmičenja Nole će se boriti protiv boljeg iz meča u kom se sastaju Danil Medvedev i Kajl Edmund.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Pismo iz inostranstva: Konačni obračun sa nostalgijom

Voda iz Srbije u četiri zemlje Gulfa (FOTO)

Borat nas je lagao, Kazahstan je razvijeniji od Srbije!?


;