SPORT

NOLE ISKRENO: Povukao sam se, ovo je frustrirajuće (VIDEO)

Zbog bolova u ramenu, najbolji svetski teniser predao je meč Stanu Vavrinki

Na Otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država najbolji svetski teniser Novak Đoković neće braniti titulu iz 2018. godine. U trećem setu meča protiv Stana Vavrinke Nole je protivniku pružio ruku i napustio teren.

Sam start meča nije mnogo obećavao; Nole je izgubio prvi set sa 4:6, drugi sa 5:7, a u trećem rezultat je bio 1:2. Već posle drugog seta Đoković je zatražio medicinsku pomoć zbog bolova u levom ramenu. Međutim, intervencija nije dala željeni ishod – najbolji na svetu odlučio je da se povuče i sportski čestita svom rivalu.

- Čestitam Stanu, on je veliki igrač – izjavio je Đoković na konfeenciji za novinare po napuštanju turnira. - Želim mu sve najbolje do kraja turnira. Iskreno, ne želim da pričam o povredi. Rekao sam to i ranije i držaću se toga i ovog puta. Povukao sam se i rekao sam da je levo rame u pitanju, nemam više šta da dodam na to. Naravno da je frustrirajuće, veoma frustrirajuće. Očigledno je da nisam ni prvi ni poslednji igrač koji se povukao sa velikog takmičenja. Tek sam izašao sa terena, ali svakako da je bolno.

Za razliku od Noleta, publika se nije ponela sportski – ispratila je našeg asa uz zvižduke i glasno negodovanje, ali je on i to junački istrpeo.

- Nisam uvređen zbog toga što se desilo. Stvarno, ali stvarno ne obraćam ja pažnju na to. Znate me, volim da poštujem druge. Nadam se da će i drugi moći da poštuju mene i moju odluku. Žao mi je publike. Očigledno je da su došli da gledaju ceo meč, ali se to, eto, nije desilo. I to je sve. Mnogi od tih ljudi nisu znali šta se dešava, pa ne treba da ih osuđujete. Tako je kako je – prokomentarisao je Đoković.

On je, takođe, otkrio da se nada da će da krajem septembra igrati u Tokiju, a da će se u međuvremenu oporavljati u krugu porodice.

- Postoje i druge uloge koje imam u životu, ne samo ta da sam teniser. Povratak roditeljstvu će mi definitivno pomoći da usmerim misli ka nečemu što mi je daleko važnije. Biti suprug i otac, imati porodicu, to je najvažnija stvar. Ali, baš sada, nalazim se u jednoj nesrećnoj situaciji i moram da propatim posledice toga. Ali, kao što sam rekao, nisam ni prvi, ni poslednji... Život ide dalje – poručio je Nole.

BIRO

Foto: Twitter/US Open


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Prvi astronaut iz Emirata spreman za svemirsku misiju (FOTO)

Računica: Koliko košta život u Dubaiju, a koliko u Srbiji

Svaki drugi želi u inostranstvo: Domovina se voli i izdaleka


;