SPORT

Lajović posle poraza u Monte Karlu: Priznajem, grešio sam!

Srpski teniser Dušan Lajović izgubio je u finalu od Fabija Fonjinija sa 6:3, 6:4.

- Svako ko se bude našao u finalu biće veći favorit od mene – poručio je juče Dušan Lajović posle meča sa Danilom Medvedevim u kom je ostvario gotovo filmsku pobedu posle niza neočekivanih preokreta. U trenutku davanja ove izjave nije mogao ni da sanja da će Fabio Fonjini skinuti sa trona Rafaela Nadala koji je juče od Italijana pretrpeo poraz u Monte Karlu.

Danas, posle poraza od Fonjinija sa 6:3, 6:4 srpski teniser održao je emotivan govor u Monte Karlu i priznao da je tokom igre pravio greške koje su dovele do toga da se ne popne na tron turnira u Kneževini.

- Možda je moglo da se odvije drugačije, ali Fonjini tera rivala da zaradi svaki poen i da bude koncentrisan sve vreme – rekao je Lajović. - U nekim trenucima u oba seta bilo je vrlo neizvesno, nijanse su odlučivale, ali on je u oba seta bolje kontrolisao i emocije i igru.

Srpski teniser nije propustio da čestita pobedniku, ali ni svom timu:

- Čestitam Fabio, radili ste mnogo za ovo i ti i tvoj tim i nadam se da ćeš imati još mnogo finala, a možda ću imati priliku za revanš... Hvala timu, roditeljima, devojci i prijateljima i svima koji su učestvovali u izgradnji moje karijere. Nadam se da ćemo uzeti tu titulu jednog dana!

Lajović je podsetio da je ovo bilo njegovo prvo finale, a samim tim i veliko iskustvo:

- Nije bilo lako igrati, jer je duvao vetar. Fabio ima mnogo osećaja i kreće se jako dobro, zna kako da igra u ovim uslovima, pa sam na terenu osećao da moram mnogo napornije od njega da radim kako bih osvajao poene; mislim da je u tome i bio ključ. Bio je prilično stabilan i čvrst sa obe strane… Ponekad sam uspevao da ga pritisnem i da budem agresivan, ali i ja sam mnogo grešio, osećao sam i pritisak zbog finala. Na kraju krajeva, pobedio je igrač koji je danas bio mnogo bolji. Ja nemam razloga da se osećam tužno, ovo je moj najbolji rezultat i samo se nadam da ću moći da ponovim ovakve igre i rezultate u budućnosti.

Učešćem na turniru u Monte Karlu Dušan Lajović ostvario je najveći uspeh u dosadašnji karijeri - zaradio je 600 bodova, ali i 484.950 evra. Od sutra će biti na 24. mestu ATP liste i zasigurno igrač od kojeg će u budućnosti protivnici tek imati tremu.

BIRO

Foto: Printscreen


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Ovo je moguće samo u Dubaiju: Na plaži sa Denzelom!

VIDEO DANA: Sve lepote Crne Gore stale su u 60 sekundi

Zašto Nole neće da se skući u UAE: Dubai je super, ali...


;