SPORT

Eurobasket 2017: Sloveniji zlato, Srbiji srebro!

U dramatičnoj finalnoj utakmici na EP u košarci u Istanbulu dva odličja za košarkaše iz ex-YU

U finalu Eurobasketa u Istanbulu reprezentacija Slovenije je prvi put u istoriji svoje zemlje osvojila zlatnu medalju na šampionatima Evrope. U utakmici koja je bila poslastica za komentatore, a "igra nerava" za sve ljubitelje košarke koji su navijali za Srbiju, rezultat se menjao iz časa u čas. Dramatičan meč završen je rezultatom 93:85 u korist Slovenaca.

Sloveniju je do zlata predvodio fenomenalni Goran Dragić, koji je meč završio sa 35 poena i sedam skokova. Dragić je bio posebno impresivan u prvom poluvremenu, u kom je postigao 26 poena.

Uprkos činjenici da se nisu popeli na vrh pobedničkog trona, članovi reprezentacije Srbije pokazali su da su košarkaški majstori. Bogdan Bogdanović je član najbolje petorke šampionata Starog kontinenta. 

- Bilo je mnogo stvari koje nam nisu išle na ruku, ali izabrali smo da idemo hrabro, uzdignuta čela - rekao je po završetku finalne utakmice selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević. - Zahvalan sam svim igračima, nemamo pravo da tražimo izgovor... Dragić je definitivno obojio ovaj šampionat.

Svečani doček muške košarkaške reprezentacije Srbije, koja je na Evropskom prvenstvu u Istanbulu osvojila srebrnu medalju, biće organizovan u ponedeljak, 18. septembra na platou ispred Starog dvora u 19 sati.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Produženi vikend povodom islamske Nove godine

FlyDubai leti do Beograda, Sarajeva i Skoplja 50% jeftinije!

Ex-Yu šestorka – raj za turiste sa plitkim džepom (VIDEO)


;