BIRO PRIČE

Ex-Yu šestorka – raj za turiste sa plitkim džepom (VIDEO)

Na mapi 136 atraktivnih svetskih destinacija za globtrotere koji za malo para mogu super da se provedu osvanulo je i šest gradova iz bivše Jugoslavije

Poslednjih godina Beograd se nalazi na listi prestonica koje bi svakako trebalo posetiti. Bogata istorija, fantastičan noćni život, dobra hrana i ljubaznost domaćina samo su neki od razloga zbog kojih je prestonica Srbije zavredela preporuku najpoznatijih svetskih turističkih sajtova.

Price of travel napravio je novu listu destinacija koje bi trebalo posetiti u 2017. godini. Uz Beograd, na listi je još pet gradova iz ex-Yu – Sarajevo, Zagreb, Ljubljana, Split i Dubrovnik. Parametri zahvaljujući kojima su turistički biseri dospeli na ovu listu su najpovoljnije cene u odnosu na sadržaj. Uzeti su u obzir smeštaj u dobrom hostelu, tri obroka, dve vožnje javnim prevozom, poseta muzeju i tri pića u toku dana.

  

  

Tako, najjeftiniji je Beograd, u kom prosečnom turisti neće biti potrebno više od 29 dolara za celodnevnu turu. Provod u Sarajevu košta 32 dolara, u Zagrebu 37, u Splitu 47, u Ljubljani 49, a u Dubrovniku 75 dolara.

Pogledajte kako izgleda kompletna lista na kojoj se nalazi i gradovi sa Bliskog Istoka – kliknite OVDE

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

FOTO-PRIČA: Godina Zajeda u znak sećanja na voljenog vladara

Priča stjuardese iz Bosne: Zlatni poziv mijenja život (FOTO)

Srpkinja na ostrvu večitog proleća: Ne vraćam se u domovinu!


;