INFO BIRO

Srpkinja na ostrvu večitog proleća: Ne vraćam se u domovinu!

Milena Volckaert iz Beograda pre četiri godine otišla je na Tenerife. Ovo je njena priča.

Bio je 9. januar i minus 10 kad je Milena krenula iz Beograda na ostrvo večitog proleća. Ponela je samo ručni prtljag. Sačekalo ju je 25 stepeni i život koji ni sanjala da će joj se dogoditi, piše Noizz.rs.

- Radila sam u jednoj našoj turističkoj agenciji koja je sarađivala sa hotelima na Tenerifima koji su se bavili tajm-šer prodajom - priča Milena. - Plan je bio da provedem tamo tri meseca i da im pomognem. Međutim, dobila sam ponudu da ostanem i da radim za njih. Vratila sam se u Beograd i nisam želela da zadnjicom zatvorim vrata. Moj šef u Beogradu je bio presrećan što mi se ukazala prilika i odlučila sam da se vratim i okušam sreću.

Ostrvo večitog proleća, na kom kiša pada samo šest puta godišnje i na kom možete samo videti nasmejane ljude, kupilo je njeno srce. Odlučila je da se ne vrati u Srbiju.
- Nostalgija za porodicom i prijateljima postoji i dan danas. Kako vreme prolazi, mi se sve više odvikavamo od nekih stvari i počinjemo da živimo neki naš drugi život. Prva godina mi je bila strašna, sve mi je nedostajalo. Na početku nisam mogla da posetim moj Beograd kad hoću. Ovo je sad moj život. Znam da ću uvek imati kuću i prijatelje ako sve propadne.

Tenerifi su joj, kaže, omogućili da upozna mnoge sjajne ljude i da na ovom ostrvu ljudi ne padaju u depresiju kad ostanu bez posla. Zapravo, pozitivan stav i osmeh su glavni aduti za dobijanje posla.

- Bila sam i bez posla mesec dana. Novi poslodavac mi je rekao da nije bitno ako i ne znam posao, samo mu je važno da sam pozitivna, kao što jesam, a ostalu ću sve naučiti - prepričava Milena.

Trenutno je u Belgiji, jer je udata za Belgijanca kojeg je upoznala na Tenerifima. I jedva čeka da se vrati na Tenerife.

- Tamo ne postoji ništa što može da te dovede u stanje stresa. Ceo život će mi biti asocijacija na Tenerife.

Ne planira da se vrati u Srbiju, čak ni kada ode u penziju. Tvrdi da nikada ne bi zamenila večito proleće za bilo koji drugi deo planete:

- Moj život je krenuo putem na koji nisam računala...

BIRO/Noizz


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Princ Abu Dabija pred objektivom srpskog fotografa (VIDEO)

Imao je samo 30 dirhama kada je došao u Dubai - danas je bogataš!

Oglas. Posao u butiku čokolade u Abu Dabiju