SPORT

Dejvis kup: Nole pobedio, Troicki izgubio (VIDEO)

Teniska reprezentacija Kazahstana izjednačila je protiv Srbije na 1:1 u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa u Beogradu. Đoković je pobedio Nedovjesova, a Kukuškin je bio bolji od Viktora Troickog.

Aleksandar Nedovjesov pružio je dostojan otpor Novaku Đokoviću, ali više od toga ipak nije mogao. Jer, zna se ko je najbolji na svetu! Novak je pobedio sa 6:1, 6:2, 6:3 i tako doneo vođstvo Srbiji protiv Kazahstana u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa.

Posle meča, najbolji teniser sveta svodio je utiske svog prvog odigranog meča u hali "Aleksandar Nikolić", višedecenijskom košarkaškom hramu Beograda i Srbije.

- Jeste da sam igrao i pred nekim malo bučnijim ambijentom, sa aktivnijom publikom, ali poseban je osećaj nastupati u dvorani u kojoj nikad nisam nastupao. Treba uzeti u obzir da je radni dan, ali definitivno nam ta podrška u ovom takmičenju, koje svojim formatom i istorijom dozvoljava, veoma znači. Značiće nam ne samo u Viktorovom duelu, već i za dubl, nadam se da će se tribine popuniti - rekao je Nole.

Srpski dubl će u subotu činiti Đoković i Nenad Zimonjić:

- Nenad i ja ćemo nastupiti i to će biti još jedna prilika da publika dođe, da podrži nas dvojicu... To je druga konkurencija i verujem da će publici biti interesantno da vidi konkurenciju u smislu dublova, različitih igrača. Razumem da protivnik nije atraktivan, da je publika u Beogradu navikla na uspehe tenisera, osvajali smo ovo takmičenje pred beogradskom publikom, ali nadam se da će se odazvati u velikom broju i da će popuniti kapacitet dvorane u nedelju", dodao je Đoković.

Viktor Troicki je tokom celog meča imao mnogo problema na svom servisu. Mihail Kukuškin je na samom početku pokazao da će biti veoma nezgodan rival, i tako je bilo. Gubitak prvog seta je dodatno unervozio Troickog, što je Kukuškin iskoristio i u potpunosti diktirao tempo u nastavku susreta.

Mnogo uzbuđenja i borbe donela je sama završnica duela. Troicki je u tom trenutku pružio možda i najbolju igru na meču, ali to nije bilo dovoljno za pobedu.

BIRO

Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Za aplauz: Nemo i Darko promoteri zdravog života u pustinji (VIDEO)

Avantura kojoj je teško odoleti: Biciklom kroz Srbiju

Oglas: Etihad "Open days" u Beogradu


;