BIRO PRIČE

Za aplauz: Nemo i Darko promoteri zdravog života u pustinji!

Kad saznate kakav su izazov ovog vikenda osmislili Nemanja Nemo Stojanović i Darko Dimeski, poželećete da krenete njihovim stopama!

Dvojica prijatelja pešače od Abu Dabija do Dubaija u nameri da promovišu zdrav život kroz nesvakidašnje avanturističko putovanje.

Srbin Nemanja Nemo Stojanović (30) i Makedonac Darko Dimeski (28) izjavili su za medije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima da žele da pokažu ljudima koliko je važno biti aktivan. Njih dvojica će ovog vikenda prepešačiti 120 kilometara.

Ideja o ovom nesvakidašnjem poduhvatu rođena je posle odluke da svake večeri pešače po pet kilometara. Kada su ovakve šetnje počeli da doživljavaju kao rutinu, postavili su novi cilj - da hodaju dva dana.

  

Nemo i Darko trekuju u blizini auto-puta koji povezuje Dubai i Abu Dabi, a preko noći će boraviti u pustinji.

- Većina ljudi je zbog posla koji obavlja zapostavila fizičku aktivnost - kažu Nemo i Darko. - Ovom šetnjom želimo da pošaljemo poruku javnosti da za zdrav život nije potrebno mnogo: samo dobra volja i želja.

Kako i u Dubaiju i u Abu Dabiju nema trotoara, Nemo i Darko će hodati pustinjom. Planirano je da njihovo pešačenje traje 25 sati; naravno, praviće pauze da bi jeli i malo odspavali. Ako sve bude teklo po planu, naši momci će biti u Dubaiju u subotu oko osam sati.

Da bi šetnja bila zabavnija, naši trekeri pevuše njima omiljene pesme - "Budi sam na ulici" od EKV-a, "Hoću da znam" od Partibrejkersa i pesmu Halida Muslimovića "Jarane"  :-)

Redakcija Našeg Biroa podržava Nemanju i Darka u ovom jedinstvenom poduhvatu i čestita im na sjajnoj ideji za promociju zdravog života!

BRAVO, MOMCI!

BIRO

Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Saveti eksperta dr Miodraga Milenkovića: Kako da sprečite povrede u sportu

Ex-yu mediji o "Rolling Pinu": Domaća kuhinja u srcu Emirata

Flydubai promocija: Cene niže i do 50% 


;