SPORT

Bravo, momci: Srbija šampion Svetske lige u odbojci! (VIDEO)

U finalu Svetske lige za odbojkaše ekipa selektora Nikole Grbića pobedila je moćni Brazil sa 3:0 u setovima

Sport se igra srcem! Odbojkaška reprezentacija Srbije to je dokazala na završnoj utakmici Svetske lige u Krakovu, na kojoj je  najpre pobedila sebe i svoje slabosti,a onda "očitala lekciju" neprikosnovenim Brazilcima!

"Plava četa" nadigravala se sa odbojkaškim divovima u prvom i drugom setu: srpski reprezentativci su najpre vodili, pa gubili, ali su zahvaljujući dobroj igri osvojenim poenima u seriji završili oba seta sa po tri poena razlike u svoju korist - 25:22.
U treći set Brazilci su ušli silovito; međutim, koncentracija i borbenost Grbićevih izabranika nisu posustajale. Nekoliko vrlo atraktivnih napada i blokova bili su dovoljni da se meč završi rezultatom 25:21.

Posle pet neuspeha u finalima Svetske lige i 19 godina od prvog nastupa u ovom elitnom takmičenju, srpski odbojkaši su mnogobrojnim osvojenim titulama dodali i ovu koja im je dugo izmicala - titulu najboljeg u FIVB Svetskoj ligi!

Pored ekipne titule, pojedinčana priznanja osvojili su Marko Ivović, koji je najbolji napadač i MVP turnira, i Srećko Lisinac za najboljeg srednjeg blokera.

Bravo, momci!

BIRO

Video: YT/RTS


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Najlepša letnja priča: Obraduj prijatelje i osvoji nagrade

Važan je san: Stefan preko osam država ide do vrha Evrope (FOTO)

Balkanska bajka: Svako bi poželeo ovakvog šefa!


;