INFO BIRO

Balkanska bajka: Svako bi poželeo ovakvog šefa!

Da smo imali sreće kao radnici Bellabeata, verovatno se nikada ne bismo zaputili na Bliski Istok...

Svi znamo kakva je razlika između šefa i lidera, pogotovo mi koji smo rođeni i odrasli na brdovitom Balkanu... Kod nas nekako "najbolje uspevaju" šefovi, dok je lidera sve manje i manje... Ali, uvek postoji izuzetak od pravila, što dokazuje priča koja nam stiže iz Zagreba.

Sandro Mur, osnivač firme Bellabeat, svakako spada u grupu lidera. 

- Shvatili smo da su najproduktivniji model rada 'hackatoni', gde se ljudima pruža mogućnost da izaberu određenu problematiku i pokušaju da pronađu rešenje, pa smo odlučili da čitav tim preselimo na Kanarska ostrva - kaže Mur. - Uvek sam na Fejsbuku gledao fotografije vlasnika nekih kompanija kako putuju na egzotične lokacije. Želeo sam da odem na ta mesta, ali zbog rada kompanije nisam mogao to da uradim jer ne bi bilo fer prema ostatku tima. Zato sam odlučio da promenim model. Ili idu svi ili ne ide niko. Kako su zagrebačke vrućine nepodnošljive, a letnji mjeseci ionako uglavnom neproduktivni, zakupili smo luksuzne vile s bazenima, a svaki član tima može na Kanarima da provede koliko god vremena želi. Radno vreme je fleksibilno i svaki radnik može da odredi kada, koliko i kako će da radi.

Na Kanarima za radnike su organizovali i škole surfovanja i kajtsurfinga kako bi uz rad uveli što aktivniji način života. Mur kaže da će, ako ovaj kanarski eksperiment pokaže dobre rezultate, sličan projekat organizovati i tokom zime.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji. 


Preporučene priče

Najlepša letnja priča: Obraduj prijatelje i osvoji nagradu

Želite da uspete u Srbiji? Ova žena zna kako! (FOTO)

Sreća prati hrabre: Od Požege do Abu Dabija