SPORT

BASICBALL: NBA zvezde u Dubaiju! (VIDEO)

Peđa Stojaković i Riki Rubio treniraće buduće košarkaške asove!

“Basicball Akademija” biće domaćin ekskluzivnog kampa, u kom će od 22. do 28. avgusta u Dubaiju proslavljene NBA zvezde otkriti košarkaške tajne zaljubljenicima u ovaj sport. Na četiri košarkaška terena u prestižnom “Dubai Sports Worldu” polaznici od pet do 25 godina imaće priliku da vežbaju zajedno sa Peđom Stojakovićem i Rikijem Rubiom, čija su imena upisana zlatnim slovima u istoriju NBA.

Stojaković, osvajač NBA šampionata 2011. godine i prvi u istoriji NBA koji je započeo utakmicu dajući prvih 20 poena za svoju ekipu, i španski plejmejker Rubio otkriće polaznicima kampa kako da postanu vrhunski košarkaši.

- Znam da je košarka vrlo popularna u Emiratima, i jedva čekam da vidim talente koji pohađaju kamp “Basicball Akademije”. Obećavam da ću im preneti veštine i znanje koje sam stekao tokom karijere – izjavio je Stojaković.

Riki Rubio kaže da jedva čeka da zaigra košarku zajedno sa mladima u Dubaiju:

Grupe u okviru kampa biće podeljenje u četiri starosne kategorije – od pet do sedam godina, od osam do 12, od 13 do 16 i od 17 do 25 godina.

- Biće to velikom iskustvo za polaznike, jer će biti u mogućnosti da iz prve ruke dobiju praktične i teoretske savete od dvojice igrača koji znaju kako se probija put do NBA lige – istakao je Zoran Savić, osnivač “Basicball Akademije” i naš proslavljeni košarkaški as koji je nagrađivan u evropskim okvirima.

Prema njegovim rečima, u Emiratima postoji veliki potencijal za košarku, ali je problem što deca koja su talentovana za ovaj sport donedavno nisu imala gde da se obrazuju.

“Basicball Akademija” ponudila je u Emiratima upravo tu kariku koja je nedostajala – vrunske sportske stručnjake, dokazane svetske asove čije su znanje i iskustvo od neprocenjive vrednosti za sve buduće profesionalne košarkaše. Od prošle godine, otkako je otvorena, “Basicball Akademija” radi na više od 14 lokacija i ima 300 polaznika. Uskoro će profesionalna škola košarke biti dostupna na 25 lokacija, za 2.000 budućih profesionalnih sportista.

Za više informacija o kampu “Basicball Akademije” posetite www.basicball.com

ili pozovite +971 50 661 2328.

BIRO

Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Upoznajte elitu: Najmoćniji ljudi Bliskog Istoka (FOTO)

Uskoro u Dubaiju: Najveće zatvoreno skijalište na svetu!

Mali Svet: Postanite ponosni sponzor jednog đaka u Srbiji


;