SPORT

Australijan Open: Nole trijumfalno započeo odbranu titule

Najbolji teniser sveta prebrodio je prvu prepreku na Australijan openu i pobedio Hjong Čunga iz Južne Koreje.

U meču koji je trajao nepuna dva sata, Novak Đoković ostvario je ubedljivu pobedu nad 19-godišnjim talentovanim Čungom. Mladi teniser iz Južne Koreje pružio je otpor najboljem na svetu jedino u prvom setu u kome je uspeo da dođe i do brejka. Ali, na tome se završila njegova borba.

Nole je na početku drugog seta, u prvom i trećem gemu oduzeo servis Čangu i bez po muke osvojio  set. Na startu trećeg seta oduzeo servis je protivniku i sačuvao prednost do kraja. Đoković je zabeležio pobedu u tri seta - 6:3, 6:2, 6:4.

- Nikada pre nisam igrao protiv njega, nikada nismo trenirali zajedno. Morao sam dobro da ga analiziram i pripremio sam se najbolje što mogu. Ima 19 godina i znao sam da to može da bude nezogodno jer nije imao šta da izgubi. Vidi se da ima potencijala. Mislim da je kod mene najbolji deo igre bio servis, osvojio sam mnogo poena, mnogo vinera i as udaraca. Bilo je toplo i moramo da se pripremimo na te uslove - rekao je Đoković

Petostruki osvajač Australijan opena u drugom kolu igraće sa pobednikom meča Kventin Halis (Francuska) - Ivan Dodig (Hrvatska). Đoković se nalazi u istom delu kostura kao i Švajcarac Rodžer Federer, pa je njihov potencijalni duel moguć u polufinalu turnira. Prvi grend slem turnir u sezoni, Otvoreno prvenstvo Australije igraće se od 18. do 31. januara u Melburnu.

BIRO/RTS

Foto: brunchnews.com, wsoctv.com


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Ova klinka je košarkaški hit planete! (VIDEO)

Vozači, oprez: 10 saveta za bezbednu vožnju po magli (VIDEO)

Eureka: Ili jesi ili nisi car!


;