SPORT

Australijan open: Čung pobedio Noleta

U osmini finala turnira u Melburnu srpski teniski as izgubio meč protiv 21-godišnjeg rivala iz Južne Koreje

Sedma titula pobednika Australijan opena izmakla je najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću. U meču u kom mu je protivnik bio Hjeon Čung iz Južne Koreje naš Nole ostvario je slabiji rezultat i nije uspeo da se plasira u četvrtfinale turnira koji je do sada osvajao šest puta.

Meč je završen rezultatom 7:6(4), 7:5, 7:6(3) u korist južnokorejskog čuda, kako su Čunga već krstili svetski mediji. On je priredio najveće iznenađenje u dosadašnjem toku Australijan opena – najpre je eliminisao četvrtog igrača sveta Aleksandera Zvereva, pa potom i Đokovića, “loveći” mu svaku grešku da bi stigao do novog kruga takmičenja.

- Kako sam pobedio? Nemam pojma! Stvarno ne znam! Pa, meni je bila čast što uopšte igram ovde protiv Novaka, naravno da sam zadovoljan što sam na kraju uspeo da pobedim. Pričaju da sam kopi-pejst Đokovića (smeh). Da, nešto sam u igri preuzeo i od njega - rekao je Čung odmah po završetku meča.

- Krajem prvog seta lakat je počeo više da me boli, borio sam se i s time do kraja meča - izjavio je Nole. - Nivo bola nije bio tako jak da bih prekinuo meč, ali jeste mi uticao na servis, što je važno pogotovo protiv igrača kao što je Čung koji ima dobar ritern. Ne znam koji su sledeći koraci u vezi sa laktom, moraću da se konsultujem sa svojim timom i da donesemo odluku. Zahvalan sam što sam uopšte igrao, frustrirajuće je, ali to su okolnosti i moram da ih prihvatim. Čung je bio bolji igrač na terenu, nema sumnje u to. Sve čestitke njegovom timu i njemu na izuzetnoj partiji. Bio je kao zid, želim mu svu sreću.

U četvrtfinalu Australijan opena igraju Federer – Bedih, Čung – Sandgren, Nadal – Čilić i Dimitrov – Edmund.

BIRO

Foto: Ausopen


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Priče iz pustinje: Veliki trijumf Marine Križanović (VIDEO)

MALI SVET: Hrana za dušu u srcu Dubaija

Emirati: Novo pravilo o zapošljavanju


;