SPORT

Ana Ivanović: Napuštam tenis! (VIDEO)

Nekadašnja prva igračica sveta odlučila je da se oprosti od sporta u kom je ostvarila vrhunske rezultate

Srpska teniserka Ana Ivanović, nekada najbolja teniserka sveta, a trenutno 63. na planeti odlučila je da kaže tenisu "zbogom"! Ovu odluku podelila je preko svoje Facebook stranice u LIVE obraćanju fanovima.

- Ovo je bila teška odluka, ali ima mnogo više razloga za zadovoljstvo - rekla je Ana. - Doživela sam sve ono o čemu sam sanjala od trenutka kada sam gledala Moniku Seleš na televiziji. Roditelji su me podržavali na svakom koraku mog puta do svetskog broja jedan. Od osvajanja Rolan Garosa 2008. godine, osvojia sam i odigrala bezbroj mečeva, tako da to zapravo i nije loše za jednu devojku koja dolazi iz Srbije. Svaki profesionali sportista u jednom trenutku doživi pad forme, ne igra na standardnom nivou, što je u stvari i jasan znak da treba da se povuče. Tenis će uvek biti moja ljubav, ali se radujem i izazovima koji slede posle njega. Biću ambasador sporta i zdravog načina života, mode i svih stalih segmenata koji čine život. Nastaviću sa svojim aktivnostima, uključujući i moj rad u UNICEFU. Jedino što još mogu da kažem jeste da živim svoje snove i želim da pomognem drugima da uspeju u svojim namerama. Nemojte biti tužni, razmišljajte pozitivno!

Ivanovićeva je osvojila 15 turnira, među kojima i jedan grend slem - Rolan Garos 2008. godine, što joj je omogućilo da zauzme prvo mesto na VTA listi, koje je držala dva meseca. Sa reprezentacijom Srbije igrala je finale Fed kupa 2012. godine. Od turnira je zaradila nešto više od 15 miliona dolara. Međutim, poslednjih sezona njena karijera bila je u padu, a 2016. godine ostvarila je  15 pobeda.

Od polovine jula ove godine je u braku sa fudbalerom Mančester junajteda, bivšim nemačkim reprezentativcem Bastijanom Švajnštajgerom.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Iz prve ruke: Industrija zabave na Bliskom Istoku (VIDEO)

Lično iskustvo: Emirati - moja druga kuća (VIDEO)

Pismo Miloša Teodosića koje će vam vratiti samopouzdanje


;