INFO BIRO

Vlasnici pasa u Dubaiju upozoravaju na virus kod ljubimaca

Testirajte imunitet svojih pasa na virus kuge i obavezno mu obezbedite dopunsku vakcinu

Dovođenje kućnih ljubimaca iz domovine u pustinju ume da bude komplikovana procedura, ali radost koju kuce i mace umeju da nam pruže čini da brzo zaboravimo papirološku muku kroz koju smo prošli.

Takođe, vođenje brige o zdravstvenom stanju ljubimaca iziskuje vreme, pažnju, posvećenost i novac, kao i redovno praćenje potencijalnih bolesti koje se javljaju kod ljubimaca u kraju u kom živimo.

Kako piše The National, u oblasti Dubai Hilsa pre oko dve nedelje prijavljen je veliki broj slučajeva kuge kod pasa. Neki psi su, nažalost, preminuli, a drugi su bili u kritičnom stanju.

Vlasnici pasa pozivaju druge da testiraju imunitet svojih pasa na virus kuge, zbog čega se neki kućni ljubimci bore za život.

Virus kuge je veoma zarazna bolest koja se širi izlaganjem vazduhom i direktnim kontaktom. Nema leka i utiče na respiratorni, gastrointestinalni i centralni nervni sistem psa. Bolest se ne može preneti na ljude.

Postoji vakcina koja pomaže da se spreči kuga, ali veterinari kažu da imunitet vremenom opada i da će biti potrebna godišnja dopunska vakcina. Slab imunitet je uzrokovan neodgovarajućim ili nepotpunim tretmanom vakcinacije, kao i vakcinisanjem premladih štenaca.

Bolest je često fatalna, sa stopom smrtnosti od 50 procenata kod odraslih pasa i 80 procenata kod štenaca.

Ukoliko ste u Dubai došli sa svojim četvoronožnim prijateljem, obavezno proverite u njegovom zdravstvenom pasošu kad je primio vakcinu protiv kuge. Takođe, konsultujte se sa veterinarom da li bi vaš pas trebalo iznova da primi ovu vrstu zaštite.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

EMIRATES traži kabinsko osoblje: Prilika za posao iz snova

Pokretanje posla u Dubaiju sa 100% vlasništva: Ovo su opcije

Kako da registrujete kućnog ljubimca u Dubaiju