INFO BIRO

Vlasinsko jezero: Hotel postaje Titova rezidencija

Šeik Ali Abdula Ms al Maki iz Katara, koji je kupio četiri hotela na Vlasini, vraća uspomenu na Josipa Broza Tita

Nedavno privatizovani hotel „Vlasina“ na Vlasinskom jezeru u znak sećanja na najslavnijeg predsednika SFRJ dodaje svom imenu i dodatak – Titova rezidencija

Nekadašnji doživotni predsednik SFRJ je bio i jedan od prvih gostiju ovog hotela, nakon njegove izgradnje 1952. godine.
Menadžer  preduzeća "Evropa" Goran Anđelković kaže za OK Radio da hotel neće zvanično menjati ime, ali će se ovime vratiti naziv pod kojim je nekada bio poznat.

- Apartman broj 107 je pravljen za Tita, a 105 je bio za njegove najbliže saradnike, dok je gornji sprat bio rezervisan za obezbeđenje. Mi smo stavili Titove slike u hotelu i time oživljavamo sećanje na te prošle dane – kaže Anđelković.

  

  

Od prošlogodišnje privatizacije pa do danas, deo hotela je renoviran, osavremenjene su sobe, balkoni, terasa, promenjen je i inventar, ali to je samo deo Master plana, koji uključuje i gradnju dodatnih sportskih i turističkih objekata. Prema ranijim najavama, investitor iz Katara, šeik Ali Abdula Ms al Maki želi da od Vlasine napravi značajan turistički kompleks u ovom delu Srbije, koji bi bio atraktivan i za goste iz Katara i okolnih zemalja.

Vezivanje hotela “Vlasina” za ime bivšeg predsednika Jugoslavije i lidera Pokreta nesvrstanih je, u tom svetlu, takođe i dobar marketinški potez, jer je brend “Tito” sigurno jedan od najjačih koji se u bliskoistočnim državama vezuje za naše prostore.

Sa završetkom sezone, očekuje i nastavak radova na hotelskom kompleksu na Vlasini, koji bi trebalo da uključe i izgradnju zatvorenog bazena i sportske hale.

  

  

Preduzeće “Evropa” je privatizovano juna 2016, čime je šeik Ali Abdula Ms al Maki za sumu od milion evra postao vlasnik četiri hotela na Vlasini, u Surdulici i Crnoj Travi. Bila je ovo prva investicija iz Katara, a u ime šeika njegov predstavnik Ali Albakir pozvao je i druge svoje sunarodnike da „iskoriste prilike u Srbiji“. Opširnije pročitajte OVDE

BIRO/OK radio


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Uskoro: Patrola kao iz filma na ulicama Dubaija (VIDEO)

Biro vodič: Kako da zamenite srpsku vozačku dozvolu u UAE

Top 10 prednosti i mana života u Srbiji i u Emiratima (FOTO)