INFO BIRO

Prva investicija iz Katara: Arapi kupili Vlasinu

Ali Abdula Ms al Maki iz Katara postao je većinski vlasnik četiri hotela u sastavu preduzeća “Evropa” iz Surdulice. 

On je na licitaciji za milion eura kupio hotele "Srbija“ u Surdulici, “Vilin Lug“ u Crnoj Travi, kao i “Jezero“ i „Promaju“ na obali Vlasinskog jezera, prenosi Jugmedia.

- Ovo je tek prvi projekat i vezan je za investiranje u hotele koje želimo da podignemo na nivo onih sa tri i četiri zvezdice u naredne tri ili četiri godine. Nadamo se i hotelu od pet zvezdica u budućnosti. Hoteli su na jezeru, što je zdravo mesto, pogodno za razvoj turizma, dobro je i za sportiste iz Srbije i drugih zemalja - rekao je Ali Albakir.

Naglašavajući da je kupovina četiri hotela na jugu Srbije prva investicija iz Katara koja dolazi u Srbiju, Ali Albakir je pozvao i druge svoje sunarodnike da „iskoriste prilike u Srbiji“.

- Kad smo došli, videli smo i prijateljski nastrojene građane. Nadamo se da će mnogo biznismena iz Katara slediti naš primer - poručio je novi vlasnik hotela na Vlasini.

Šeici iz Katara opčinjeni su prirodnim lepotama Balkana. Prošle godine nastala je prava pometnja kada su mediji u Hrvatskoj otkrili da je šeik Hamad bin Khalifa al-Than uplovio svojom jahtom u Dubrovnik; kako je izgledao njegov boravak u ex-Yu pogledajte OVDE

Iz Ujedinjenih Arapskih Emirata već se mnogo novca slilo na prostore ex-Yu. Šeicima sa Bliskog Istoka posebno je zanimljiva Bosna, a šta sve Arapi tamo grade pogledajte na OVOM LINKU

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Iz prve ruke: Istinite priče o životu u Emiratima (II deo)

Nekad pustinja - danas metropola: Snimak Abu Dabija iz 1962. godine (VIDEO)

Najlepša letnja priča: Obraduj prijatelje i osvoji nagradu!