INFO BIRO

Veliki uspeh Komtrejda: Amerikanci kupili našu tehnologiju

Kompanija iz Silicijumske doline kupila je tehnološko rešenje od kompanije sa naših prostora.

Američka softverska kompanija Citrix je na svom centralnom skupu u Las Vegasu objavila je da je otkupila licencna prava na korišćenje Komtrejd SCOM tehnologije, piše Telegraf. To je prvi put u istoriji da jedna kompanija iz Silicijumske doline kupuje tehnološko rešenje od neke kompanije sa naših prostora.

Citrix je najveća kompanija za Cloud servise i spada u najrenomiranije, tzv „blue chip“ kompanije. Danas čitava Amerika koristi Cloud, i to uz veliku bezbednost i sigurnost podataka. Uz pomoć Citrixovih rešenja svojim podacima možete da pristupite sa bilo koje lokacije i sa bilo kog uređaja. Komtrejdov sistem omogućava da se proveri „zdravlje“ celokupnog sistema. Ovo rešenje je tehnološki veoma moderno i kao takvo jedino u svetu.

– Komtrejd je, na svetskom nivou gledano, napravio najkvalitetniju integraciju monitoring usluga za XenApp, XenDesktop i Citrix Workspace Suite sa Microsoft SCOM, dajući kompanijama pravo end-to-end upravljanje Citrix okruženjem uz pomoć samo jedne konzole. Preuzimajući Komtrejd Management proizvode naša kompanija biće u mogućnosti da našim klijentima omogući veću kontrolu nad svojom infrastrukturom i nad uslugama krajnjeg korisnika – rekao je Kelvin Hsu, potpredsednik Citrixa.

– Komtrejd je uložio mnogo energije i znanja, uključujući tu i veliki broj inženjera, kako bi osigurali da svaki Citrix proizvod ima pravo rešenje za upravljanje koji se povezuje sa Microsoft SCOM. Naši paketi za upravljanje su najbolji na svetu, jer ne samo da sakupljaju, nego i analiziraju i prezentuju podatke na jedinstven način, koji omogućava IT timovima da rešavaju najbitnije pitanja infrastrukture, i isporuči neuporedivo iskustvo krajnjim korisnicima preko bilo kog uređaja, bilo koje mreže, bilo gde – rekao je Veselin Jevrosimovic, predsednik Komtrejda.

Vodeći ljudi kompanija Komtrejd i Citrix proslavili su ugovor o kupovini prava na korišćenje Komtrejd SCOM tehnologije u Las Vegasu.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Foto-priča: Prvih 10 godina liderstva šeika Muhameda

Beograd oborio evropski rekord! (VIDEO)

Bravo, deco: Srpski đaci trijumfovali na Naučnoj olimpijadi!