INFO BIRO

​UAE: Revidirane cene taksi prevoza u Dubaiju

RTA je obavestila o prilagođavanju tarifa za taksi u Dubaiju u skladu sa odlukom o promeni radnih dana

Uprava za puteve i transport (RTA) Dubaija saopštila je u ponedeljak da je prilagodila vremena za taksi karte u Emiratu zbog promene radnog vremena tokom vikenda. 

- RTA želi da vas obavesti o prilagođavanju tarifa za taksi u Dubaiju u skladu sa odlukom o promeni radnih dana. Možete vašu vožnju da rezervišete onlajn u pomenutim terminima za lako i udobno putovanje - navedeno je u Tvitu. 

Počevši od 1. januara 2022. godine, UAE su promenili radnu nedelju od nedelje do četvrtka na ponedeljak do sredine petka, u skladu sa većinom drugih zemalja širom sveta. Ovo pravilo je primenjeno i na saveznom i na lokalnom nivou svakog emirata.

Kao rezultat promene tokom vikenda, subjekti javnog sektora su revidirali svoje termine usluga i naknade u skladu sa potražnjom građana u novim okolnostima kada radna sedmica traje četiri i po dana. Uprava je objavila da će se tarifa od 12 dirhama primenjivati od 8 do 10 časova i od 16 do 20 časova od ponedeljka do četvrtka. Petkom će ova cena važiti od 8 do 10 i od 16 do 12 časova. Vikend subota-nedelja,  vreme važenja tarife je od 16 do 12 časova.

Uz promenu tokom vikenda, RTA je ranije najavila da će crvene i zelene linije raditi od ponedeljka do četvrtka od 5 do 1.15 časova. U petak i subotu, linije metroa će raditi od 5 do 2.15 časova. U nedelju će metro raditi od 8 do 1.15 časova. Radno vreme tramvaja od ponedeljka do subote je od 6 do 1 ujutru.

Nedeljom tramvaji saobraćaju od 9 do 1 ujutru.  Parking je besplatan petkom i državnim praznicima.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

U Emiratima od januara radna sedmica traje četiri i po dana

Emirati prvi put u istoriji uvode korporativni porez

Dubai domaćin SpaceOps 2023: Svemir kao izazov i prilika

;