INFO BIRO

UAE proslavljaju 50. rođendan u Hati

Zvanična proslava 50. Dana državnosti UAE biće održana u Hati 2. decembra, saopštio je komitet koji organizuje proslavu zlatnog jubileja u zemlji

Spektakularna pozorišna predstava biće emitovana uživo 2. decembra u 17.30 sati sa upečatljive prirodne lokacije u blizini grada. Ljudi će moći da ga gledaju na veb stranici Dana državnosti i svim lokalnim TV kanalima.

Nakon toga, događaj koji slavi istoriju zemlje biće otvoren za javnost od 4. do 12. decembra.

Ulaznice su dostupne za kupovinu na UAENationalDai.ae

Šeik Muhamed bin Rašid, potpredsednik i vladar Dubaija, proslavio je odluku.

- Proslava Dana državnosti  je predstavljanje naše kulture i identiteta svih delova naše zemlje - objavio je vladar Dubaija na Tviteru, postavljajući video snimak objave. 

Šeik Muhamed bin Zajed, prestolonaslednik i zamenik vrhovnog komandanta oružanih snaga, takođe se oglasio na Tviteru:

"Naša zvanična proslava 50. Dana državnosti biće postavljena ove godine u Hati. Nastavljamo da sledimo naše ambicije sa optimizmom, samopouzdanjem i nepokolebljivom odlučnošću, nadovezujući se na naše jake temelje da stvorimo obećavajuću budućnost u narednih 50 godina."

Šeik Hamdan bin Muhamed Al Rašid, prestolonaslednik Dubaija, napisao je na Tviteru:

"Ostalo je 27 dana do naše proslave 50. Dana državnosti u srcu Hate."

Šeik Abdulah bin Zajed, ministar spoljnih poslova i međunarodne saradnje UAE, rekao je istim povodom:

"Naši Emirati ove godine slave svoj 50. Dan državnosti usred očaravajuće prirode Hate. Istorijski dan koji označava prekretnicu za dostignuća naše zemlje. Odajemo počast proteklih 50 godina od osnivanja naše zemlje i zajedno radimo na stogodišnjici."

Mediji u Zalivu javljaju da će zvanična proslava 50. Dana državnosti UAE biti obeležena spektakularnom predstavom koja naglašava duboke veze između ljudi, prirode i tehnologije.

U pripremi je i predstava koja će odvesti gledaoce na putovanje i naučiti ih više o istoriji UAE.

- Kroz neuporedivo kreativno i umetničko pripovedanje, predstava će takođe baciti svetlo na dostignuća današnjice i ponuditi jedinstven uvid u obećavajuću budućnost koja čeka sve koji UAE nazivaju domom - rekla je gospođa Al Ketbi.

Jednako udaljena od svih sedam emirata, Hatta je porasla u poslednjih nekoliko godina, zahvaljujući značajnim razvojnim projektima.

Grad se može pohvaliti upečatljivim prirodnim pejzažom planina, brana, jezera i dolina raspoređenih između istorijskih spomenika.

Prošlog meseca, šeik Muhamed bin Rašid Al Maktum otkrio je sveobuhvatan plan razvoja grada koji uključuje izgradnju plaže i novog jezera, transportne sisteme za planinske padine, žičaru i najdužu planinsku šetnju u Emiratima.

Projekti su predstavljeni kao deo 20-godišnjeg Hatta Master razvojnog plana.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji. 


Preporučene priče

TIM SRBIJA: 7 najboljih na najjačem takmičenju u Dubaiju

Ambasador Srbije u UAE: Izazovi i uspesi tek predstoje

Hata – od planinskog grada do turističke atrakcije (FOTO)