INFO BIRO

Tinejdžerke iz Šardže - najveće iznenađenje ovog leta (FOTO)

Tako mlade, a tako odvažne!

Tim koji čini devet tinejdžerki iz Šardže pokušaće ovog leta da se popne na vrh Kilimandžara (5.895 metara). Ekspediciju će započeti 21. avgusta, a njihov motiv za odlazak na ovu sportsku avanturu je jačanje i promocija liderstva, koji je lajt-motiv udruženja Sajaya Young Ladies (SIL) iz Šardže, čije su mlade planinarke članice od osnivanja 2016. godine.

Uspon na najvišu planinu u Africi je drugi po redu izazov koji SIL organizuje za svoje članice. Prošle godine ekipa ovog udruženja stigla je na Tubkal (4.167 metara), planinski vrh u jugozapadnom Maroku. Među planinarkama koje su stigle na najviši vrh u planinama Atlas bila je i 13-godišnja Asma Al Kaidi, najmlađa državljanka Ujedinjenih Arapskih Emirata koja je stigla na Tubkal.

- Sesije „jedan na jedan“ sa iskusnim planinarima odigrale su najznačajniju ulogu u pripremi grupe za odlazak na Tubkal – kaže direktorka SIL šeika Ajša Halid Al Kasimi. – Devojčice su tako saznale šta mogu da očekuju tokom uspona i naučile kako da prevaziđu prepreke koje ih čekaju tokom takve vrste sportske avanture.

  

  

Uspon tinejdžerki na Kilimandžaro podržali su Policijska akademija u Šardži, Tilal Propertis, Sportski savet Šardže i Radio-difuzna agencija Šardže.

Udruženje SIL radi već tri godine pod sloganom „Do krajnje granice“, i promoviše fizičku i mentalnu izdržljivost, timski rad, liderstvo i nezavisnost.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Novi putnički trajekt Dubai - Šardža

Od Dubaija do Mont Everesta: Dolores je naš ponos! (FOTO)

PRVI U SVETU: Emirati dobili domen sa jednim slovom