INFO BIRO

Tajne Dubaija: Šta je dozvoljeno raditi, a šta ne!

Ova Hrvatica živi već 18 godina u Dubaiju, a savetuje turistima sledeće: šta obavezno uraditi i na šta nikako ne treba ni pomisliti.

              

Dijana Al Bajati živi u Dubaiju od svoje 5. godine, tačnije već 18 godina. Tamo je išla u međunarodnu školu i završila studije modnog marketinga i prodaje na Univerzitetu Heriot-Vat. Ona je dala savete svima onima koji žele da posete Dubai i njegove znamenitosti.

- Obavezno Burdž Kalifu i fontane koje plešu i sviraju. Burdž Kalifa nije samo najviša zgrada na svetu, nego je i kao atrakcija vrlo zanimljiva i posebna. Turisti su oduševljeni. Na 124. spratu Burdž Kalife je vidikovac, gde možete kupiti različite zanimljive suvenire i videti celi Dubai - rekla je Dijana.

         

             

Pored Burdž Kalife, najviše zgrade i najvećeg šoping-centra na svetu, i Burdž Al Araba, najluksuznijeg hotela na svetu, ona savetuje turistima i “Mall of the Emirates” sa skijalištem na zatvorenom i plaže, restorane i barove u Džumeiri.

Na listi je obavezan i pustinjski safari koji uključuje trbušni ples, beduine i vožnju po dinama. A pored novog dela grada, Hrvatica preporučuje i obilazak starog dela Deire i Palm Džumeire, ostrva u obliku palmi.

Što se tiče noćnog života, Dijana je posebno istakla “Balkan najt” gde se puštaju balkanske pesme i poslužuje večera iz domaće kuhinje.

              

              

Međutim, ona upozorava i na stvari koje su zabranjene u Dubaiju, a to su: narkotici i lekovi, iskazivanje osećanja na ulici i javnim mestima, alkohol na mestima koja nisu predviđena za to, neprikladno odevanje, nepoštovanje njihove kulture, religije i vladara,, kao i psovke i vulgarnosti.

                  

A. Tanasković/Telegraf

              


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji. 


Preporučene priče:

Kampanja policije Dubaija: 6 najvažnijih saveta za turiste

Spremite se: Bliski istok će vas ostaviti bez daha!

Abu Dabi: Siguran, bezbedan i veličanstven (VIDEO)

;