BIRO PRIČE

Kampanja policije Dubaija: 6 najvažnijih saveta za turiste

Pre nego što dođete u Dubai, naučite šta ne bi trebalo da uradite kako ne biste prekršili zakon.

Ukoliko do sada niste posetili Dubai, a nameravate da priuštite sebi ovaj nezaboravni turistički doživljaj, saznajte na vreme kakva su pravila ponašanja u najpoznatijem emiratu. Verujemo da će vam u turističkoj agenciji prilikom uplate aranžmana reći na šta bi posebno trebalo da obratite pažnju po dolasku u Dubai, ali za slučaj da neke stvari zaborave da vam kažu, tu je Turistička policija Dubaija koja će vas na ljubazan način edukovati na licu mesta.

Naime, ova policija pokrenula je kampanju "Dobrodošli u UAE", čiji je cilj da svakog gosta poduči zakonima zemlje domaćina kako bi boravak bio što ugodniji i bez problema. Imperativ emiraćanske policije je da svaki stranac bude maksimalno bezbedan prilikom dolaska u Zaliv, pa podsećaju na šest osnovnih saveta kojih bi trebalo da se pridržavate dok ste u Dubaiju. Podršku ovoj akciji dala je kompanija "Fly Dubai".

  

1. Dragocenosti čuvajte u sefu hotelske sobe

2. Idite na plaže koje imaju spasioce

3. Ukoliko dolazite sa decom, uvek ih "držite na oku"

4. Vodite računa o tome gde držite novac

5. Ako se vozite taksijem, obratite pažnju na registarski broj

6. Nemojte razmenjivati nežnosti na javnom mestu, jer to nije u skladu sa tradicijom zemlje domaćina

  

Osnovni apeli policije Dubaija isti su kao i u svim drugim zemljama sveta - osim poslednjeg. Naime, u Emiratima nije prikladno ljubljenje na javnom mestu, pa poštujte tradiciju i zakone zemlje domaćina

Policija je navela situaciju koja se nedavno odigrala u Dubaiju: muškarac arapskog porekla i devojka iz Evrope strasno su se ljubili na javnom mestu. Policajac ih je posavetovao da prestanu, u suprotnom bi usledilo hapšenje. Muškarac se posle razgovora sa policajcem izvinio, rekavši da nije znao da takvo ponašanje nije prikladno.

Direktor Turističke policije Dubaija podseća da u Dubaiju živi 216 nacionalnosti, kao i da svake godine u ovaj emirat dolazi više miliona turista. 

- Želimo da se turisti upoznaju sa našom tradicijom i da nauče šta je dobro, a šta je neprihvatljivo dok su u Dubaiju - kaže pukovnik policije Mohamed Rašid Al Muhairi. - Savete u okviru kampanje "Dobrodošli u UAE" turisti će moći da dobiju u tržnim centrima i hotelima, na plažama, kao i preko turističkih vodiča, vozača taksija i autobusa, i putem društvenih mreža.

Kampanja će trajati do kraja 2015, a cilj je da turisti budu upoznati sa kulturom Emirata.

BIRO/7days.ae


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Bus Plus na arapski način: Putujete metroom? Stižu srećni dani za vas!

Video dana: Taksista na dubajćanskom Beverli hilsu

Upoznajte elitu: Najmoćniji ljudi Bliskog Istoka (FOTO)


;