INFO BIRO

Svi detalji boravka pape Franje u Sarajevu (FOTO+VIDEO)

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja posetio je danas Sarajevo.

Mere obezbeđenja u gradu bile su na najvišem nivou, o čemu svedoče i fotografije koje je za Naš Biro napravila Epsara Čemernica:

                  

                           

Papa Franja, koji se nalazi u jednodnevnoj državničkoj i pastoralnoj poseti Sarajevu pod motom "Mir vama", dočekan je ispred zgrade Predsedništva BiH. Tokom susreta sa predstavnicima državnog vrha naglasio je da je radostan što je u gradu koji je ponovo postao mesto dijaloga i suživota.

Papu je na aerodromu u Sarajevu dočekao Mladen Ivanić, predsednik Predsedništva BiH:

Let belih golubica

                             

                      

Papa Franjo se ispred zgrade Predsedništva BiH poklonio zastavi Bosne i Hercegovine, što je izazvalo oduševljenje građana, piše Klix.ba

                          

"I u našem vremenu težnja za mirom i trud oko njegovog postizanja sukobljavaju se s činjenicom da se u svetu trenutno vode toliki oružani sukobi. To je jedna vrsta trećeg svetskog rata, koji se vodi u "delovima" pa se, u kontekstu globalne komunikacije, doživljava prava ratna klima", rekao je Papa u svojoj propovedi održanoj pred 70.000 ljudi na stadionu Koševo.

                       

Sarajlije su s' nestrpljenjem mesecima isčekivale dolazak pape u njihov grad. Za ovu svečnu priliku izrađena je posebna stolica koju je iz rezbarske radionice Hajder Art u Zavidovićima do dopremanja u Sarajevo čuvala policija.

Foto klix.ba

                   

Tokom jednodnevnog boravka u Sarajevu, poglavar Rimokatoličke crkve poručio je da u “BiH mir i sloga među Hrvatima, Srbima i Bošnjacima i podsticaji kojima se to neguje ali i srdačni odnosi imaju važnost koja seže van granica BiH”.

- Ovome se daje svedočanstvo celom svetu da je saradnja među religijama i te kako moguća, kako pluralizam može biti podstaknut za rešavanje najdubljih problema i kako se najdublje rane mogu zaceliti zajedničkim hodom - preneo je RTS.

                  

                 

                 

                       

Slike preuzete sa "Antena Sarajevo"

                             

Tokom današnje posete Sarajevu papi Franji je iznenada pukao pastoralni štap, što je objavio na Twitteru šef biroa Catholic News Agency (CNA) Alan Holdren.

Foto Twitter

             

Inače, papa je danas u Sarajevu ponovo pokazao svoju skromnost kada je odabrao da se vozi u automobilu Ford Focus - prenosi klix.ba

              

Aleksandra Tanasković

                    


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji. 


Preporučene priče:

Prkosna, mistična i prelepa - Bosna u 20 slika (FOTO)

Bosanac Edin Kajević ušao u Ginisovu knjigu rekorda!

Ukusi uz koje smo odrasli: Bosanski brendovi u šoping centrima u Emiratima

;