INFO BIRO

Suhail će nas obradovati: Evo kad nam stiže zahlađenje!

Za sve nas u pustinji astronomi i meteorolozi imaju ohrabrujuće vesti

Čini se da svakog leta kažemo kako je to bilo najtoplije leto do sada, ali leto 2018. u Ujedinjenim Arapskim Emiratima zaista je bilo pakleno vruće. U julu je zabeležena najviša temperatura vazduha u UAE otkako se vrše merenja – skoro 52 stepena! “Goreli” su i nebo i pesak, ali već za dve nedelje možemo da se nadamo nešto normalnijim temperaturama.

Astronomi u arapskom regionu najavili su za zalivske medije da će se 20. avgusta na nebu pojaviti zvezda Suhail, koja označava početak hladnije sezone u ovom delu sveta. Ali, pojavljivanje ove zvezde na nebu neće automatski značiti pad temperature do granice koja nam prija. Stručnjaci podsećaju da je potrebno barem dve nedelje da se temperatura spusti za stepen-dva, pa nešto prijatnije vremenske prilike u pustinji možemo očekivati u septembru. Ipak, ako je za utehu – od 20. avgusta noći će biti malčice hladnije nego do sada.

A do 20. avgusta – ko izdrži, pričaće! Temperature će se u proseku kretati od 42 do 46 stepeni, a vlažnost vazduha biće od 55 do 70 procenata. Ko može, nek beži u ex-Yu na odmor (mada ni na Balkanu nije mnogo hladnije), a ko mora da ostane u pustinji pravila već zna – što laganija garderoba, što više tečnosti i nigde iz stana bez kreme sa zaštitnim faktorom!

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Pljusak usred pustinje: Posetite KIŠNU SOBU u Šardži

FOTO-PRIČA: Kako je most Makta promenio lice Abu Dabija

Dubai kakav ne poznajete: Život na sukovima (GALERIJA)