INFO BIRO

Stene kao izazov: Neustrašivi zlatni dečak iz Užica (FOTO)

Na državnom prvenstvu u sportskom penjanju na prirodnim stenama Matej Knežević osvojio je dve zlatne medalje.

Dok deca širom sveta jure Pokemone, mali Matej širi kolekciju odličja koje je osvojio na takmičenjima u sportskom penjanju. Ovoga leta, „zaradio“ je čak dva zlata na državnom takmičenju Srbije u disciplinama težinsko i brzinsko penjanje, piše Press Lider.

Matej Knežević je u obe discipline ostvario izvanredne rezultate, ostavivši iza sebe ostale takmičare koje nosi isti žar – da što brže, spretnije i pre svega bezbedno stignu od podnožja do vrha stene.

Ljubav prema ovom ne tako popularnom, ali svakako atraktivnom i izazovnom sportu otkrio je kao sedmogodišnjak, kada je prvi put uspeo da popne veštačku stenu. Ubrzo je počeo da trenira, a danas njegov sportski učitelj Aleksandar Đorđević iz SPK "Stari grad" može da bude izuzetno ponosan na Matejevu upornost koju prate vrhunski rezultati u juniorskoj kategoriji.

Mali sportista ne krije da mu uspesi prijaju. Ipak, ono što ga mnogo više inspiriše da istraje na treninzima i takmičenjima je društvo koje upoznaje, kao i podrška sestre Anastasije koja se takođe bavi penjanjem.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji,


Preporučene priče

Spremite se za zabavu: Tematski park u srcu pustinje (VIDEO)

Moja priča - Bane Putnik: Bicikl od 10.000 dolara (VIDEO)

Kao na filmu: Sedam najlepših tvrđava u Srbiji (FOTO)