INFO BIRO

Srpski student ponudio Holandiji posao koji se ne odbija

Marketinški stručnjaci za njega bi rekli da je “prodao led Eskimima”!


                       

Predrag Spasojević ima 23 godine i biografiju nekoga najmanje deceniju starijeg. U Amsterdam, evropsku prestonicu bicikala i lala, došao je da studira, a sada tamo pokreće sopstveni biznis.

- U Amsterdam sam došao preko Erasmus Mundus programa razmene na Univerzitetu u Beogradu, gde sam na FON-u studirao menadžment. Nisam u početku imao konkretan plan da ostanem, ali kako sam više upoznavao grad i poslovni ekosistem koji mi se dopao, odlučio sam da probam - izjavio je Peđa za 24sata.

            

Amsterdam - grad bez tenzije

                                       

Ono što ga je fasciniralo po dolasku u Amsterdam je, kaže, odlična atmosfera:

- Stigao sam u taj grad, a tenzije nigde! Prvi utisak je vedrina. Imaš osećaj da sa svima možeš da izgradiš pozitivan odnos. Vozač tramvaja mi se svako jutro javi kad uđem u vozilo. U gradu je veoma lako funkcionisati kao stranac, veliki broj inostranih studenata doprinosi multikulturalnosti sredine, i sama činjenica da 93 odsto stanovnika priča engleski, upotpunjuje taj osećaj pripadnosti.

Dok je šetao ulicama Amsterdama, koje, kako kaže, bukvalno mame da besposličiš, Spasojeviću je sinula ideja za posao. Osnovao je "Bike Booker", o kome kaže:

- U gradu u kom ima više bicikala nego stanovnika, i gde je to jedini efikasni način za prelazak od tačke A do tačke B, bilo je očigledno da nešto nedostaje. Preporuka svakog turističkog vodiča strancima je da grad obilaze na dva točka, ali tradicionalne renting agencije ne nude mogućnost onlajn rezervacije i odabira bicikla. Zato sam i osnovao onlajn startap i sada testiramo program i regulišemo probleme sa osiguranjem.

                              

Kako izgleda Peđin projekat, pročitajte OVDE

                      

A. Tanasković/24sata.rs

                                


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku. 

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.  


Preporučene priče:

BASICBALL: NBA zvezde u Dubaiju! (VIDEO)

Mala, ali najlepša: Flights in Montenegro

Spremite se: Bliski istok će vas ostaviti bez daha!

;