INFO BIRO

Sledi najprometniji vikend: Kako izbeći gužve na aerodromu

Ovaj petak i subota biće najprometniji dani za putovanja, sa oko 250.000 putnika koji polaze sa Terminala 3

Avio-kompanija iz Dubaija, Emirates Airlines očekuje da će više od milion putnika leteti i izaći iz Dubaija do 21. decembra. Međunarodni aerodrom u Dubaiju, spreman je za naporan period uoči Božića. 

Kako je navedeno, očekuje se da će više od 1,1 milion putnika leteti kompanijom Emirates Airlines preko međunarodnog aerodroma u Dubaiju u narednih 12 dana. 

Ovaj petak i subota biće najprometniji dani za putovanja, sa oko 250.000 putnika koji polaze sa Terminala 3. Očekije se da će period gužvi trajati najmanje do 21. decembra, jer ljudi lete u inostranstvo u toku školskog raspusta u UAE, ali i da bi proslavili Božić i Novu godinu. 

Međunarodni aerodrom u Dubaiju je i prošlog meseca izdao obaveštenje za putovanja u decembru. Zvaničnici su savetovali putnike da na aerodrom krenu ranije, zbog gužvi na putevima. 

Takođe, savetovano je da putnici poštuju zdravstvene mere bezbednosti, da nose maske i drže distancu, koliko je to moguće. 

Napominje se i da svi treba da provere da li poseduju potrebna dokumenta za svoje odredište. 

Koliko ranije je potrebno doći?

Iz kompanije savetuju da se dođe najmanje tri sata pre poletanja, kako bi se izbeglo kašnjenje, a ispoštovale dodatne zdravstvene mere bezbednosti. Putnicima koji stignu na aerodrom 60 i manje minuta pre poletanja, neće biti omogućeno da lete. 

Putnici mogu da koriste i samostalno čekiranje (check in) i odlaganje prtljaga na Terminalu 3, u bilo kom trenutku 24 sata pre poletanja. Osim toga, takođe mogu da ostave svoje torbe i preuzmu karte na bilo kojoj od 32 samouslužne mašine za predavanje prtljaga i da se čekiraju na 16 "šaltera" za samostalno čekiranje, koji su dostupni na Terminalu 3. 

Čak i putnici koji se samostalno čekiraju, moraju da obave sve formalnosti vezane za dokumentaciju, najkasnije 60 minuta pre poletanja. 

Osim toga, putnici se mogu čekirati i onlajn, najranije 48 sati i najkasnije 90 minuta pre poletanja. 

Koliko ranije treba biti na gate-u?

Putnici moraju na vreme da dođu do kapija (gates), koje se otvaraju 90 minuta pre poletanja, a ukrcavanje počinje 45 minuta pre polaska na destinaciju. 

Kapije se zatvaraju 20 minuta pre polaska i putnicima koji kasne neće biti dozvoljen ulazak u avion, čak ni ako su se uspešno čekirali. 

Kompanija napominje sve putnike da unapred provere sve mere za destinaciju u koju lete, kao i da li poseduju potrebnu zdravstvenu i kovid dokumentaciju. 

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Od 2022. godine u Šardži vikend će trajati tri dana

Vozom od Dubaija do Abu Dabija za 50 minuta

Prikazi iz života u starom Egiptu izloženi u muzeju u Šardži

;